Acasă Social Polițiștii locali și asistenții sociali intervin pentru a ajuta persoanele fără adăpost...

Polițiștii locali și asistenții sociali intervin pentru a ajuta persoanele fără adăpost din Timișoara

140
0

 

 

Polițiștii locali din Timișoara au intensificat acțiunile de combatere a fenomenului cerșetoriei, intervenind zilnic pentru a depista și ajuta persoanele fără adăpost de pe străzile orașului. Ieri, un număr de 20 de persoane au fost identificate și predate Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Francisc” de pe Strada Telegrafului.

Aceste acțiuni au fost necesare datorită creșterii numărului de cerșetori în intersecții, parcuri, zona centrală, mijloacele de transport în comun, în proximitatea lăcașelor de cult și a marilor centre comerciale. Prezența lor a devenit un motiv de disconfort pentru ceilalți cetățeni.

În cadrul acestor intervenții, asistenții sociali au oferit sprijin pentru igienizare, tunzând, spălând și schimbând hainele celor care au acceptat ajutorul. Această măsură este importantă nu doar pentru igiena persoanelor fără adăpost, dar și pentru prevenirea îmbolnăvirilor care pot afecta atât acești oameni, cât și comunitatea.

Într-un alt incident din cursul zilei de ieri, un bărbat de 37 de ani, fără adăpost, a fost surprins de polițiștii locali în timp ce spăla un covor într-o stație STPT, folosind apa de la o cișmea din apropiere. Bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 1000 de lei, conform HCL 117/2024. El a declarat că fusese plătit de o femeie pentru a spăla covorul, dar a refuzat să ofere detalii despre aceasta.

Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni să nu mai ofere bani cerșetorilor, subliniind că acest obicei menține persoanele fără adăpost pe stradă și atrage și alte persoane din țară în oraș. Cetățenii care observă cerșetori sau oameni ai străzii sunt încurajați să sune la Dispeceratul Poliției Locale, la numerele 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca echipajele să poată interveni și prelua aceste persoane, predându-le centrului social al DAS Timișoara, care lucrează pentru reintegrarea lor în societate.

Acțiunile de acest tip vor continua și în perioada următoare, în efortul de a reduce fenomenul cerșetoriei și de a sprijini persoanele fără adăpost.

Articolul precedentMedicul Octavian Crețu, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, își sărbătorește astăzi ziua de naștere – 10 iulie
Articolul următor25 de ani Ziua Inspecției Muncii – Ileana Mogoșanu șefa de la ITM Timiș a organizat un eveniment special

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.