Acasă Evenimente ACȚIUNE RUTIERĂ ÎN SÂNNICOLAU MARE: 19 INFRACȚIUNI CONSTATATE

ACȚIUNE RUTIERĂ ÎN SÂNNICOLAU MARE: 19 INFRACȚIUNI CONSTATATE

63
0

 

La data de 6 iulie 2024, între orele 16:00 și 24:00, în Sânnicolau Mare, Serviciul Rutier Timiș a desfășurat o acțiune amplă pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru informarea conducătorilor auto cu privire la noile modificări ale legislației rutiere.

În cadrul acestei acțiuni, 25 de polițiști au verificat 230 de autovehicule și au legitimat 258 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 212 testări cu aparatul etilotest și 12 cu aparatul drugtest.

Rezultatele au fost semnificative: polițiștii au constatat 19 infracțiuni, dintre care:
– 9 pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat,
– 6 pentru conducerea fără permis de conducere,
– 2 pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat,
– 2 pentru fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

În plus, au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere. Din acestea, 51 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză. Polițiștii au reținut 7 permise de conducere pentru diverse abateri, inclusiv 1 pentru viteză, 3 pentru conducerea sub influența alcoolului, 1 pentru depășire neregulamentară și 2 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la noile modificări ale legislației rutiere au continuat și în municipiul Timișoara.

#### REȚINUT PENTRU 24 DE ORE

Un caz notabil a avut loc în aceeași zi, în jurul orei 19:00, când polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit în localitatea Periam un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani. În urma verificărilor, s-a stabilit că acesta avea dreptul de a conduce suspendat.

Având în vedere că bărbatul a condus în mod repetat pe drumurile publice cu dreptul de a conduce suspendat (5 fapte similare în anul 2023), sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Articolul precedentAlex Beleiu, campion pe Masaryk Circuit
Articolul următorTrei sportivi ai Politehnicii Timișoara au devenit campioni europeni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.