Acasă Evenimente Vizită Înaltpreasfințită la Casa Muzeului Apei Timișoara-Aquatim

Vizită Înaltpreasfințită la Casa Muzeului Apei Timișoara-Aquatim

92
0

 

“Dați și vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veți măsura, cu aceea vi se va măsura!”, Luca, 6;38.

Iulie și-a făcut intrarea în Casa Muzeului Apei Timișoara-Aquatim într-un mod profund, spiritual și încărcat de semnificații, pur, limpede și curat. Astăzi, într-o sinceră emoție și cu deschisă inimă, l-am avut oaspete de suflet pe Înaltpreasfinția Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Într-o admirabilă premieră, din respect și prețuire, directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu, a îmbrăcat portul popular și l-a întâmpinat pe Mitropolitul Banatului tradițional, cu pâine și sare. Alături de el au fost oamenii din Familia Aquatim, mândri să fie parte a unui astfel de eveniment special.

Ilie Vlaicu i-a vorbit Înaltpreasfinției Sale despre istoria extraordinară a locului, despre transformarea impresionantă realizată de Aquatim, despre atracția pe care OZN-ul din zona Urseni o exercită deja și demult în rândul zecilor de mii de curioși, dar mai ales despre misiunea Muzeului Apei Timișoara întru educație pentru cei care vin după noi.

Înaltpreasfinția Sa Ioan Selejan a fost impresionat de așezare și poveste, de trecutul adus atât de frumos în contemporan, de moștenirea pe care Aquatim a știut s-o recunoască, prețuiască și țină în viață. Mitropolitul Banatului a subliniat nevoia ca tinerele generații să înțeleagă, odată trecute pragul Muzeului Apei Timișoara, fragilitatea resursei vitale, deci nevoia stringentă de-a fi protejată.

Directorul general al Aquatim i-a oferit și un tur al Muzeului, impresiile Mitropolitului Banatului fiind grăitoare. Recunoscători pentru momentul trăit astăzi, 1 iulie 2024, suntem nerăbdători ca Înaltpreasfinția Sa să revină în Casa Apei de la Timișoara!

Articolul precedentAtenție! Din cauza unor Lucrări de Mentenanță, Vineri Nu Vor Funcționa Unele Servicii Electronice la Poliția Locală
Articolul următorn data de 6 iulie 2024, între orele 18.00 și 21.00, la DIGITAL:CANVAS (Splaiul Peneș Curcanul nr. 4-5, etaj 1, C.30)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.