Acasă Evenimente Urmează Cea de-a Treia Campanie de Preluare Gratuită a Deșeurilor Periculoase din...

Urmează Cea de-a Treia Campanie de Preluare Gratuită a Deșeurilor Periculoase din Menajer Organizată de RETIM și ADID Timiș

80
0

 

În perioada 8 iulie – 20 august 2024, RETIM și ADID Timiș organizează cea de-a treia campanie de preluare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer în Zona 0 Ghizela a județului Timiș. Aceasta include localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Belinț, Bogda (și în Buzad), Boldur (și în Sinerșig), Brestovăț, Chevereșu Mare (și în Dragșina și Vucova), Coșteiu, Criciova (și în Jdioara și Cireșu), Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița (și în Ficătari și Drăgoiești), Sacoșu Turcesc (și în Uliuc), Secaș, Știuca, Topolovățu Mare (Iosifalău și Ictar – Budinț) și Victor Vlad Delamarina.

### Importanța Colectării Deșeurilor Periculoase

Deșeurile periculoase din menajer sunt extrem de nocive pentru mediul înconjurător și sănătatea umană. Manipularea și depozitarea lor trebuie realizate cu foarte mare atenție și în condiții speciale. Prin această campanie, cetățenii din localitățile menționate pot să se debaraseze legal și gratuit de aceste deșeuri, contribuind astfel la protejarea mediului și sănătății publice.

### Cine și Ce Poate Fi Predat

Cetățenii din localitățile incluse în campanie pot depune, prin aport voluntar și gratuit, deșeurile periculoase din menajer în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare. Deșeurile acceptate în cadrul acestei campanii includ:
– Ambalaje care conțin reziduuri de substanțe periculoase sau sunt contaminate cu substanțe periculoase.
– Ambalaje metalice care conțin o matriță poroasă solidă din materiale periculoase, inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune.
– Absorbanți și materiale de filtrare (inclusiv filtre de ulei).
– Materiale de lustruire și îmbrăcăminte de protecție contaminate cu substanțe periculoase.
– Baterii și acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline, și nesortate.
– Solvenți, acizi, alcali.
– Uleiuri și grăsimi (altele decât cele comestibile).
– Detergenți cu conținut de substanțe periculoase.
– Spray-uri de vopsea, spumă.
– Deșeuri din lemn cu conținut de substanțe periculoase, pesticide.
– Deșeuri de vopsele și lacuri cu conținut de solvenți organici sau alte substanțe periculoase.

### Ce Nu Poate Fi Predat

În cadrul acestei campanii nu se preiau alte categorii de deșeuri, cum ar fi:
– Deșeuri reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale, voluminoase.
– Deșeuri de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radiouri, echipamente de iluminat, computere, etc.).

### Unde și Când Se Pot Preda Deșeurile

Deșeurile periculoase din menajer pot fi depuse în containerele special amenajate, în punctele de colectare stabilite în localitățile participante, conform programului specific fiecărei localități. Pentru detalii suplimentare despre locațiile și orele de colectare, cetățenii sunt încurajați să consulte tabelele disponibile pe site-urile RETIM și ADID Timiș sau să contacteze Call Center-ul RETIM la +40 374 885 692, disponibil zilnic între orele 07:00 – 19:00.

### Obligație Legală

Colectarea separată a deșeurilor periculoase din menajer este o obligație legală conform Art. 28, alin. 1 și Art. 30, alin. 4 din OUG 92/2021. Această campanie oferă cetățenilor posibilitatea de a respecta această obligație într-un mod facil și gratuit, protejând astfel mediul și sănătatea comunității.

Articolul precedentDominic Fritz: Primarul Neamț al Timișoarei Sustinător al Naționalei României la Euro 2024
Articolul următorAtenție! Din cauza unor Lucrări de Mentenanță, Vineri Nu Vor Funcționa Unele Servicii Electronice la Poliția Locală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.