Acasă Evenimente Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara vă invită la...

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara vă invită la o lectură publică din „Texte de atelier”

78
0

 

 

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara continuă să promoveze arta și cultura printr-un eveniment deosebit, organizat în cadrul programului **acțiuni culturale@UMFT**. Pe data de 5 iulie 2024, începând cu ora 16:00, la Casa cu Iederă (bulevardul Corneliu Coposu, nr. 5), va avea loc o lectură publică din volumul „Texte de atelier”, primul volum al Atelierului de scriere creativă din cadrul UMFT.

### O Călătorie Artistică și Culturală

Evenimentul promite să fie o experiență captivantă, aducând împreună 19 autori talentați care au contribuit la acest volum. Textele lor, care explorează legăturile profunde dintre artele plastice, muzică și artele cuvântului, pot fi descoperite în varianta tipărită a cărții, în format e-book și în cadrul acestei sesiuni de lectură publică. Participanții vor avea ocazia să interacționeze direct cu autorii și să exploreze sursele lor de inspirație.

### Dialog cu Artiști și Actori Culturali

Pe lângă lecturile publice, evenimentul va include discuții cu artiștii ale căror lucrări au inspirat textele de atelier, precum și cu actori ai scenei culturale timișorene care au sprijinit acest demers creativ. Această interacțiune directă va oferi participanților o perspectivă valoroasă asupra procesului creativ și a colaborărilor interdisciplinare.

### Organizatori și Program

Evenimentul este organizat de către ș. l. dr. Elena-Ligia Jebelean, un susținător fervent al integrării artelor în cadrul activităților universitare. Atmosfera va fi îmbogățită de interpretarea la pian a Anastasiei Crașovan, adăugând o notă muzicală specială serii.

### Detalii de Participare

Participarea la acest eveniment este gratuită, dar se recomandă înscrierea prealabilă prin completarea formularului disponibil online. Pentru mai multe informații și pentru înscriere, persoanele interesate pot contacta pe conf. dr. Daniela Șilindean, Director Program Activități Extracurriculare, la adresa de email [silindean.daniela@umft.ro](mailto:silindean.daniela@umft.ro).

Nu ratați această oportunitate unică de a explora conexiunile dintre diferite forme de artă și de a vă bucura de o seară dedicată creativității și culturii. Vă așteptăm cu drag la Casa cu Iederă pentru o experiență culturală de neuitat!

Articolul precedentn data de 6 iulie 2024, între orele 18.00 și 21.00, la DIGITAL:CANVAS (Splaiul Peneș Curcanul nr. 4-5, etaj 1, C.30)
Articolul următorCreații vestimentare realizate de absolvenții Universității de Vest, ateliere de creație și sesiuni de face painting pentru copii, în Iulius Town

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.