Acasă Evenimente Cosmin Tabără: „Amânarea Alegerilor Prezidențiale pentru Octombrie sau Noiembrie este un Lucru...

Cosmin Tabără: „Amânarea Alegerilor Prezidențiale pentru Octombrie sau Noiembrie este un Lucru Bun”

96
0

 

 

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, a exprimat recent opinia că amânarea alegerilor prezidențiale pentru lunile octombrie sau noiembrie ar fi o decizie benefică, sugerând chiar că ar fi mai eficientă comasarea acestora cu alegerile parlamentare.

Tabără a subliniat că organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie a fost o măsură pripită și greșită, probabil luată sub presiunea momentului în care s-a decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. El a afirmat că grăbirea scrutinului pentru desemnarea președintelui înainte de termen nu este justificată și că alegerea acestei date nu a avut un context clar.

„Principalul motiv este legat de calendar. Perioada de precampanie ar trebui să înceapă la mijlocul lunii iulie, iar campania propriu-zisă să fie la mijlocul lunii august, cu primul tur al alegerilor coincizând cu începutul anului școlar. Exact în perioada în care lumea este dezinteresată total de politică, fiind concentrată, cum este și normal, pe modul în care copiii încep școala,” a explicat Tabără.

El a evidențiat și dificultatea de a atrage atenția electoratului în această perioadă, când mulți români sunt în vacanță și sunt mai puțin interesați de campaniile electorale. „Mă îndoiesc că milioane de români, aflați în vacanță, vor avea cel mai mic interes în a urmări cu atenție ‘zbaterea’ partidelor sau a candidaților. După cum cred că și activul de partid al tuturor combatanților va fi mai mult în concediu decât ‘pe baricade’,” a spus Tabără.

În concluzie, viceprimarul Timișoarei a pus sub semnul întrebării eficiența campaniilor electorale desfășurate în această perioadă și a sugerat că partidele ar face campanie pentru un public absent. „Și atunci nu pot să nu mă întreb cu cine și pentru cine fac partidele campanie în acest răstimp?” a încheiat Tabără.

 

Articolul precedentCCIAT Vă Invită la Expo Mobila: 27 – 30 Iunie 2024
Articolul următorPrimăria comunei Giroc comunică: Lucrările la trotuare se apropie de final!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.