Acasă Evenimente Medicul Virgil Musta este curat ca Lacrima!

Medicul Virgil Musta este curat ca Lacrima!

104
0

 

Curtea de Apel Timişoara (CAT) a respins apelul înaintat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) împotriva sentinței pronunțate de Tribunalul Timiș, în cazul celor doi medici de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta și Diana Manolescu. Aceștia au fost acuzați de abuz în serviciu în perioada pandemiei COVID-19, dar au fost achitați de instanța de fond.

Decizia Curții de Apel Timișoara, prezentată pe site-ul oficial al instituției, a fost formulată astfel: „Curtea de Apel Timişoara respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie Timişoara împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 5306/30/2022. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului. Definitivă.”

Această hotărâre vine ca o confirmare a sentinței inițiale emise de Tribunalul Timiș, care a achitat cei doi medici, considerând că acuzațiile de abuz în serviciu nu sunt susținute de suficiente probe. Procesul a atras atenția publicului și a mass-mediei, având în vedere contextul sensibil al pandemiei de COVID-19 și rolul crucial pe care cadrele medicale l-au avut în gestionarea crizei sanitare.

Achitarea medicilor Virgil Musta și Diana Manolescu a fost un subiect intens dezbătut, mai ales în rândul comunității medicale și juridice. Sentința de achitare și respingerea apelului de către Curtea de Apel Timișoara subliniază importanța respectării drepturilor profesionale și juridice ale personalului medical, mai ales în contextul unei pandemii globale, unde presiunile și responsabilitățile asupra acestora au fost considerabile.

Decizia Curții de Apel Timișoara este definitivă, punând capăt procedurilor judiciare în acest caz. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, conform hotărârii instanței.

Articolul precedentPRIMARK VA DESCHIDE CEL DE-AL TREILEA MAGAZIN ÎN ROMÂNIA LA 7 AUGUST
Articolul următorColectarea Gratuită a Deșeurilor Voluminoase în Zona 0 Ghizela, Județul Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.