Acasă Evenimente Tragedie la Fabrica de Cașcaval din Ibănești: Directorul și Trei Angajați și-au...

Tragedie la Fabrica de Cașcaval din Ibănești: Directorul și Trei Angajați și-au Pierdut Viața

391
0

 

 

Directorul fabricii de cașcaval din Ibănești a murit în timp ce încerca să își salveze angajații

Un incident tragic a avut loc la fabrica de cașcaval din Ibănești, unde patru persoane și-au pierdut viața după ce au intrat într-un bazin de decantare contaminat cu amoniac și acid sulfuric. Conform informațiilor din presa locală, incidentul a început când unul dintre muncitori a leșinat în timp ce curăța bazinul și a căzut în el.

Doi colegi ai acestuia, care au observat ce s-a întâmplat, au sărit imediat în ajutor, dar nici ei nu au reușit să iasă din decantor. În încercarea de a-și salva angajații, directorul fabricii, Radu Tudose, a intervenit curajos, dar a avut aceeași soartă tragică. Tudose, în vârstă de 58 de ani, a fost transportat de urgență la spital cu elicopterul, dar a murit câteva ore mai târziu din cauza expunerii la substanțele toxice.

Radu Tudose era cunoscut pentru devotamentul său față de angajați și responsabilitatea sa ca lider. Soția sa l-a rugat să nu intre în bazin, văzând că ceilalți muncitori nu reușeau să iasă, dar el a ales să-și riște viața pentru a încerca să îi salveze.

Echipele de salvare de la ISU Botoșani au intervenit rapid, scoțându-i pe muncitori din bazin în stop cardio-respirator, dar eforturile lor de resuscitare au fost în zadar. Printre victime se numără și Viorel Secrieru, un angajat de 47 de ani care, deși nu era responsabil de curățarea bazinului, a intervenit pentru a-și ajuta colegii aflați în pericol.

“El nu a avut ce căuta acolo, băiatul meu avea alt post de lucru. Dar ca să salveze pe alți băieți a căzut și el”, a mărturisit tatăl lui Viorel pentru botosaneanul.ro. Viorel Secrieru a lăsat în urmă un copil de doar o săptămână, acum orfan de tată.

Comunitatea din Ibănești este profund îndurerată de această pierdere, incidentul subliniind riscurile uriașe pe care angajații din diverse industrii le înfruntă zilnic. Tragedia servește ca un memento dureros al importanței măsurilor de siguranță stricte și al pregătirii adecvate pentru a preveni astfel de accidente devastatoare.

Articolul precedentPrimăria Moșnița Nouă Mulțumește Participanților la Ruga Moșnița Veche
Articolul următorUn elev timișorean printre elevii Români care Strălucesc la Balcaniada de Fizică 2024: Trofeul Competiției și Patru Medalii Câștigate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.