Acasă Evenimente Grijă de unde cumpărați băuturi răcoritoare! Controlul CJPC la Depozitul Maspex SRL:...

Grijă de unde cumpărați băuturi răcoritoare! Controlul CJPC la Depozitul Maspex SRL: Sancțiuni Severe pentru Abateri de la Normele Legale

61
0

 

**21 iunie 2024**

În urma unui control efectuat astăzi de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș la depozitul SC Maspex România SRL din Timișoara, au fost descoperite mai multe abateri de la prevederile legale în domeniul depozitării produselor alimentare. Ca urmare a acestor constatări, CJPC Timiș a impus următoarele sancțiuni:

– Aplicarea unei amenzi contravenționale în valoare de 7000 lei.
– Oprirea definitivă de la comercializare și scoaterea din circuitul consumului uman a produselor neconforme, însumând 13000 de litri.
– Oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate.

### Nereguli Constatate

În cadrul controlului, CJPC Timiș a identificat următoarele nereguli:

1. **Nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor:** Produsele erau depozitate sub acțiunea directă a razelor de soare, contrar normelor de păstrare.

2. **Depozitare la temperaturi necorespunzătoare:** Într-unul dintre spațiile din incinta depozitului au fost identificate ape, sucuri și diverse produse alimentare păstrate la o temperatură ambientală de aproximativ 35,5°C, contrar recomandărilor producătorului. Spațiul nu era climatizat și nu exista un sistem de monitorizare a temperaturii ambientale.

### Măsuri Imediate

Decizia CJPC Timiș de a impune aceste sancțiuni are ca scop protejarea sănătății consumatorilor și asigurarea respectării normelor de siguranță alimentară. Oprirea temporară a prestării serviciilor și scoaterea din circuitul consumului uman a produselor neconforme sunt măsuri necesare pentru a preveni orice risc pentru consumatori.

### Recomandări pentru Remedierea Deficiențelor

SC Maspex România SRL va trebui să implementeze măsuri urgente pentru a remedia deficiențele constatate, inclusiv:

– Asigurarea unui spațiu de depozitare adecvat, cu climatizare și monitorizare constantă a temperaturii.
– Respectarea strictă a recomandărilor producătorilor privind condițiile de păstrare a produselor alimentare.

CJPC Timiș va continua să monitorizeze situația și va efectua controale ulterioare pentru a se asigura că toate măsurile necesare sunt implementate și respectate.

Acest incident subliniază importanța respectării normelor de siguranță alimentară și a responsabilității companiilor de a asigura condiții adecvate de depozitare a produselor destinate consumului uman.

Articolul precedentProgram de Lucru pentru 24 Iunie – Rusalii, Zona 1 și Zona 0 a Județului Timiș
Articolul următorÎn Timișoara nu o să ne mai “spargem” capul pentru un loc de parcare. Vom avea multe locuri de parcare în oraș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.