Acasă Evenimente Vernisajul Expoziției „Miopie Istorică” la Muzeul Ororilor Comunismului

Vernisajul Expoziției „Miopie Istorică” la Muzeul Ororilor Comunismului

52
0

 

 

 

 

 

 

 

Luni, 17 iunie, în ajunul marcării Zilei Deportaților în Bărăgan, Muzeul Ororilor Comunismului în România, în parteneriat cu Memorialul Revoluției din Timișoara, a găzduit vernisajul expoziției itinerante „Miopie Istorică”. Evenimentul a fost curat de Ioana Marinescu și a avut loc într-o atmosferă solemnă, în prezența comunității locale și a celor interesați de istoria recentă a României.

Manifestarea cultural-religioasă a început cu o rugăciune spusă de preotul Ionel Popescu, care a subliniat importanța acestui moment. „Acest eveniment are loc în preziua cinstirii zecilor de mii de deportați în ciulinii Bărăganului în urmă cu 73 de ani”, a amintit preotul Popescu, aducând un omagiu celor care au suferit sub regimul comunist.

Gino Rado, președintele Memorialului Revoluției, a evidențiat relevanța expoziției pentru comunitatea locală: „E o manifestare foarte importantă pentru timișoreni și pentru bănățeni, care vorbește despre istoria noastră recentă, despre bănățenii deportați în Bărăgan!”. Declarația sa a punctat rolul esențial al evenimentului în păstrarea memoriei și educarea noilor generații despre ororile trecutului.

Expoziția „Miopie Istorică” oferă o privire profundă asupra tragediilor suferite de deportați, utilizând materiale de arhivă, fotografii și mărturii personale pentru a recrea atmosfera acelor vremuri. Inițiativa este menită să sensibilizeze publicul larg cu privire la suferințele îndurate și să asigure că astfel de atrocități nu vor fi uitate.

Parteneriatul între Muzeul Ororilor Comunismului și Memorialul Revoluției demonstrează angajamentul ambelor instituții de a educa și de a păstra vie memoria victimelor comunismului. Expoziția va continua să fie itinerantă, oferind oportunitatea și altor orașe din România să găzduiască acest eveniment de o importanță culturală și istorică semnificativă.

Articolul precedentPuncte de Prim Ajutor în Timișoara pentru Perioada de Caniculă. Vezi unde sunt amplasate!
Articolul următorAcțiune Rutieră pentru Prevenirea Accidentelor și Asigurarea Ordinii Publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.