Acasă Evenimente Acțiune Rutieră pentru Prevenirea Accidentelor și Asigurarea Ordinii Publice

Acțiune Rutieră pentru Prevenirea Accidentelor și Asigurarea Ordinii Publice

65
0

 

Pe data de 18 iunie 2024, între orele 19:00 și 22:00, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au desfășurat o acțiune amplă menită să prevină accidentele rutiere cauzate de consumul de alcool și droguri, să verifice starea tehnică a vehiculelor, să combată fenomenul migrațional și să asigure un climat de ordine și siguranță publică pentru participanții la trafic.

Acțiunea s-a desfășurat în filtre rutiere organizate pe strada Popa Șapcă din Timișoara și pe Calea Timișoarei din localitatea Giroc. La aceasta au participat, pe lângă polițiștii rutieri, patru lucrători din cadrul Registrului Auto Român și un echipaj din cadrul Serviciului Rutier.

#### Rezultatele Acțiunii

– **Testări și verificări:** Au fost efectuate patru testări drugtest și 43 testări alcooltest. În total, au fost legitimate 113 persoane, controlate 83 de autoturisme și 47 de motociclete.

– **Sancțiuni și permise reținute:** În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale, totalizând o valoare de 9.590 lei. De asemenea, au fost reținute 13 permise de conducere, dintre care două pentru conducere agresivă și șase pentru neacordarea priorității pietonilor.

– **Certificate de înmatriculare retrase:** Totodată, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare pentru constatarea defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

#### Continuarea Acțiunilor

Polițiștii rutieri din Timișoara vor continua să desfășoare astfel de acțiuni pentru a menține siguranța traficului rutier și pentru a asigura un mediu sigur și ordonat pentru toți participanții la trafic. Astfel de eforturi sunt esențiale pentru reducerea riscului de accidente și pentru promovarea comportamentului responsabil în rândul conducătorilor auto.

Pentru mai multe detalii despre viitoarele acțiuni și măsuri de siguranță în trafic, vizitați site-ul oficial al Poliției Rutiere Timișoara.

Articolul precedentVernisajul Expoziției „Miopie Istorică” la Muzeul Ororilor Comunismului
Articolul următorMihai Casian Dragoi, Elev din Deva, Câștigător al Concursului Internațional “The Water We Want 2024”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.