Acasă Evenimente Societatea de Transport Public Timișoara Răspunde la Știrile False

Societatea de Transport Public Timișoara Răspunde la Știrile False

415
0

 

Ca urmare a aparițiilor din ultima perioadă în presa locală și pe postul de televiziune Antena 3, care au vehiculat știri false legate de activitatea Societății de Transport Public Timișoara (S.T.P.T.), de situația financiară și de drepturile salariale ale angajaților, ne vedem obligați să venim cu următoarele precizări:

Conform ultimului audit financiar desfășurat la S.T.P.T. și a declarațiilor financiare depuse la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor, societatea a înregistrat pentru anul 2023 un plus de aproximativ 1,5 milioane de lei. Reiterăm faptul că S.T.P.T. este un operator de transport și decontările se realizează în baza unui preț unitar/km, fără a exista subvenții acordate S.T.P.T. Totodată, prețul unitar/km practicat de societate este sub media națională a prețului decontat de ceilalți operatori de profil.

Referitor la drepturile salariale, subliniem că, de mai bine de un an și jumătate, termenul legal de plată prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă se respectă fără întârzieri.

În ceea ce privește informația legată de intenția S.T.P.T. de a retrage tramvaiele Bozankaya din circulație, afirmăm cu fermitate că aceasta este falsă, la fel cum a fost falsă și informația legată de deraierea unui tramvai Bozankaya în bucla din Calea Bogdăneștilor, la data de 7 iunie 2024.

În prezent, toate tramvaiele Bozankaya beneficiază de un lanț de aprovizionare bine pus la punct, care asigură disponibilitatea pieselor de schimb necesare pentru întreținere și reparații. Afirmațiile conform cărora tramvaiele vor fi retrase din circulație din lipsa pieselor nu sunt întemeiate. Conform cărții tehnice și a manualului de întreținere a fiecărui mijloc de transport din flota S.T.P.T., întreținerile și reviziile se realizează astfel încât siguranța în circulație și în exploatare să fie asigurate permanent. Este și cazul tramvaielor Bozankaya, care sunt supuse periodic reviziilor și întreținerii în funcție de kilometrii parcurși și de specificațiile manualului de întreținere.

Alături de echipa de întreținere a S.T.P.T. se află non-stop o echipă de tehnicieni ai producătorului de tramvaie turc, Bozankaya, care oferă sprijin și asistență în permanență pentru toate lucrările de întreținere și reparații ale tramvaielor Bozankaya.

Bandajele tuturor tipurilor de tramvaie din parcul S.T.P.T. se rectifică pe un strung existent în cadrul societății, inclusiv bandajele tramvaielor turcești, neexistând niciun motiv de a vehicula informații false în presa locală legate de imposibilitatea derulării acestei activități la nivel intern. Ne dorim echipamente performante și utilaje de ultimă generație pentru întreținerea mijloacelor de transport ale societății și suntem siguri că montarea strungului de rectificare a bandajelor se va realiza cu succes în următoarea perioadă.

Publicarea de știri și informații false produce deservicii publicului călător și companiei S.T.P.T. Pentru a evita diseminarea, intenționată sau nu, a acestora, suntem deschiși la orice solicitare din partea mass-media pentru a oferi informații și lămuriri despre activitatea S.T.P.T.

 

Articolul precedentO bandă mai puțin în Piața Badea Cârțan! Șoferii sunt nemulțumiți!
Articolul următorMerită văzut împreună! Trăiește emoția competiției și vino în Iulius Town Timișoara pentru a susține naționala României la Euro 2024!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.