Acasă Politic Alina Sperlea, candidat PSD la primăria Dumbrăvița: “Școala nu se face în...

Alina Sperlea, candidat PSD la primăria Dumbrăvița: “Școala nu se face în containere!”

295
0

 

Alina Sperlea, candidata PSD la primăria Dumbrăvița, și-a exprimat ferm poziția privind necesitatea îmbunătățirii infrastructurii școlare din localitate. Ea a subliniat că atunci când vine vorba de educația copiilor, nu trebuie să se facă niciun compromis. În consecință, Sperlea promite investiții semnificative pentru a ridica standardele actului educațional și condițiile de studiu.

“Școala nu se face în containere! Când vine vorba de copii, nu trebuie să facem rabat de la nimic. De aceea, vom investi serios în acest segment pentru a duce calitatea actului educațional și condițiile de studiu la un nivel ridicat”, a declarat Sperlea.

Printre prioritățile sale se numără construirea unei noi creșe, a unei grădinițe noi, extinderea actualelor corpuri de clădire ale școlii și, cel mai important, înființarea unui liceu în Dumbrăvița. Sperlea consideră că toate acestea sunt necesități stringente pentru comunitatea locală.

Ea a subliniat că există multiple surse de finanțare pentru proiectele de infrastructură școlară și că rolul administrației publice locale este esențial în scrierea și accesarea acestor proiecte. Printre sursele de finanțare menționate se numără Compania Națională de Investiții, care oferă fonduri guvernamentale pentru realizarea de școli, grădinițe și creșe. De asemenea, Sperlea a menționat posibilitatea accesării fondurilor europene, în funcție de deschiderea liniilor de finanțare.

“Există mai multe surse de finanțare pentru proiecte care țin de infrastructura școlară, iar rolul administrației publice locale este să scrie proiecte pentru a accesa fondurile necesare. Compania Națională de Investiții este instituția prin care se pot obține bani pentru realizarea de școli, grădinițe și creșe, iar aici vorbim de bani fonduri guvernamentale. De asemenea, în măsura în care se deschid linii de finanțare, se pot accesa și fonduri europene pentru o infrastructură școlară nouă”, a explicat Alina Sperlea.

 

Articolul precedentAccident pe bulevardul Liviu Rebreanu: motociclist rănit în urma unei coliziuni
Articolul următorCandidat Alianța Dreapta Unită la funcția de Președinte CJ TIMIȘ -ALIN NICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.