Acasă Evenimente Forumul Apelor Dunărene: Eveniment de referință în domeniul apei la Brașov

Forumul Apelor Dunărene: Eveniment de referință în domeniul apei la Brașov

122
0

 

 

În premieră pentru România, Asociația Română a Apei (ARA) a reunit la Brașov, între 29 și 30 mai, cele mai influente personalități din domeniul apei în cadrul Forumului Apelor Dunărene – „Danube Water Forum”.

Evenimentul a fost coordonat de dr.ing. Ilie Vlaicu, președintele ARA, și a avut ca obiectiv principal discutarea și analizarea unor aspecte esențiale pentru sectorul de alimentare cu apă din România. Printre temele abordate s-au numărat:

– **Analiza proiectului ARA – „Industria apei ca proiect de țară”:** O evaluare a progreselor și provocărilor întâmpinate în implementarea acestui proiect de importanță națională.
– **Proiectul Comitetului Tehnico-Științific al ARA:** Coordonat de prof. univ. dr. Gabriel Racovițeanu, acest proiect vizează pregătirea profesională a personalului operatorilor regionali de apă, atragerea de tineri către sectorul apei, și soluționarea crizei de resurse umane. De asemenea, include dezvoltarea unui benchmarking de date pentru sector și optimizarea atragerii de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare.
– **Actualizarea standardelor tehnice:** Discuții pentru realizarea tranziției către un model sustenabil al serviciilor de alimentare cu apă și tratare a apelor reziduale.
– **Informarea operatorilor regionali:** Dezbateri despre obiectivele stabilite cu partenerii instituționali, inclusiv ANRSC, Grupul de lucru interministerial și MIPE, pentru a asigura servicii de calitate pentru toți românii.

Membrii Consiliului Director al ARA au participat activ la lucrările Forumului Apelor Dunărene, organizat în cadrul Danube Water Program, sub coordonarea IAWD și a Băncii Mondiale, cofinanțat de Guvernul Austriei și în colaborare cu Centrul de Excelență al Utilității Viitorului.

Evenimentul a fost găzduit de Compania Apa Brașov și ARA, constituind un prilej important pentru schimbul de idei și bune practici în vederea dezvoltării durabile și sustenabile a sectorului apei în regiunea Dunării.

**#DanubeWaterForum #ARA #ApaBrașov #Sustenabilitate #DezvoltareDurabilă**

Articolul precedentConcert special de Ziua Copilului în Piața Unirii: “Sunetul Muzicii” va cuceri Timișoara
Articolul următorFlavius Alin Roșu, primarul comunei Șag: Veștile bune pentru Șag continuă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.