Acasă Evenimente Premiul I la faza națională la Olimpiada de Dezbateri Juniori – adus...

Premiul I la faza națională la Olimpiada de Dezbateri Juniori – adus la Timișoara de Colegiul Național Bănățean

166
0

 

 

În perioada 23-26 mai 2024, Oradea a fost gazda fazei naționale a Olimpiadei de Dezbateri pentru Juniori, unde județul Timiș a fost reprezentat cu cinste de echipa Colegiului Național Bănățean din Timișoara. Coordonată de prof. Grecu Florina, echipa, compusă din Vesa Riana Maria, Holeiciuc Delia și Dejica-Carțiș Bianca, a demonstrat că efortul și determinarea pot aduce rezultate remarcabile.

Competiția a fost extrem de strânsă, iar echipa Colegiului Național Bănățean a obținut MENȚIUNE, clasându-se pe locul 5 din cele 46 de echipe participante. Cu toate acestea, cel mai notabil succes al echipei a fost atins de Vesa Riana Maria, care a câștigat locul I la vorbitori, recunoscându-i-se astfel abilitățile excepționale de dezbatere.

„Am petrecut zile întregi pregătindu-ne, lucrând ore întregi după școală și în weekend-uri. Am avut norocul de a avea un profesor mentor care ne-a susținut necontenit, ajutându-ne să ne perfecționăm și să ne dezvoltăm abilitățile de gândire critică”, a declarat Vesa Riana Maria, câștigătoarea locului I la vorbitori.

Holeiciuc Delia a adăugat: „A fost incredibil să întâlnim și să discutăm cu alți tineri pasionați, care împărtășeau aceeași dorință de excelență. Atmosfera era competitivă, dar în același timp prietenoasă și inspiratoare.”

Dejica-Carțiș Bianca a subliniat intensitatea competiției: „Au fost zile pline de tensiune. Am intrat în sală cu inimile bătând puternic, dar determinate să dăm tot ce avem mai bun. Rundele au fost dificile și solicitante, dar am reușit să ne păstrăm calmul și să ne concentrăm.”

Profesoara coordonatoare, Grecu Florina, a evidențiat impactul experienței asupra echipei:

Această experiență ne-a învățat multe despre noi înșine și despre munca în echipă. Am descoperit că putem face față presiunii, că putem lucra eficient sub stres și că nu trebuie să renunțăm niciodată, indiferent cât de greu pare drumul. Deși premiul Rianei este unul individual, se datorează și muncii întregii echipe. Doar lucrând împreună, putem atinge performanțe remarcabile. De asemenea, meciurile jucate cu echipa de avansați a școlii a ajutat mult! Mulțumesc Daria, Bella și Anisia!”

 

Articolul precedentÎncă un copil în stare gravă din cauza unei soluții pentru spălat oile. Fetița de 10 ani are șanse minime de supraviețuire
Articolul următorEști pregătit să te înscrii pentru a urma un program de studii universitare, dar nu știi care dintre acestea ți se potrivește? Accesează platforma YTM.ro, oferită gratuit de Universitatea de Vest din Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.