Acasă Evenimente Ordin de restricție împotriva clanurilor care vor să pună mâna pe casele...

Ordin de restricție împotriva clanurilor care vor să pună mâna pe casele timișorenilor

137
0

 

 

**Timișoara, 27 mai 2024** – Într-un efort de a proteja locuitorii Timișoarei de abuzurile și intimidările clanurilor, Camera Deputaților a adoptat astăzi o modificare crucială a Codului Penal, care permite instituirea unui ordin de restricție împotriva persoanelor care își agresează fizic sau verbal vecinii.

Inițiativa legislativă vine ca răspuns la numeroasele scandaluri provocate de clanuri în Timișoara, unde locuitorii unor imobile au fost constrânși să își vândă locuințele la prețuri derizorii. Această formă de abuz, care a terorizat timp de ani buni cetățeni de bună credință, a necesitat o intervenție fermă pentru a restabili ordinea și a proteja drepturile locuitorilor.

**Alfred Simonis, Președintele PSD Timiș, a declarat:**
“Știm cu toții ceea ce s-a întâmplat atâția ani în Timișoara, unde mai multe clanuri au constrâns locuitorii anumitor imobile să își vândă locuințele la prețuri derizorii. Mulți timișoreni au fost, și încă sunt, de-a dreptul terorizați de vecinii lor. Aceștia sunt constrânși prin metode incredibile să își vândă casele, dar am identificat un mecanism prin care se poate institui un ordin de restricție față de vecinii agresivi și se poate începe urmărirea penală asupra acestora.”

Prin adoptarea acestei legi, statul român își asumă un rol activ în protejarea cetățenilor de bună credință, oferindu-le un cadru legislativ robust prin care se pot lua măsuri ferme împotriva agresorilor. Ordinul de restricție devine astfel un instrument legal important în lupta împotriva abuzurilor și intimidărilor comise de clanuri.

Simonis a adăugat că acesta este doar un prim pas în direcția protecției sporite a cetățenilor și că, pe măsură ce vor fi identificate alte acte normative ce necesită modificări, se vor lua măsuri suplimentare pentru a asigura o protecție și mai mare celor abuzați.

“Instituțiile statului au acum cadrul legislativ necesar pentru a lua măsuri ferme împotriva clanurilor care de ani de zile efectiv terorizează cetățeni de bună credință. Este un prim demers în acest sens, iar în perioada următoare, în măsura în care vom identifica și alte acte normative pe care trebuie să le modificăm, o vom face pentru a asigura o protecție și mai mare a celor abuzați de clanurile amintite”, a subliniat Simonis.

Această schimbare legislativă este așteptată să aducă un sentiment de siguranță și normalitate în comunitățile afectate, eliminând presiunile nejustificate și abuzurile suferite de locuitorii Timișoarei din partea clanurilor.

Articolul precedentGhiroda a câștigat trofeul Festivalului – Concurs “Lada cu Zestre”!
Articolul următorTimișoara își poate continua drumul dezvoltării doar cu Nicolae Robu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.