Acasă Evenimente Admitere Online la Universitatea de Vest din Timișoara: Un Nou Pas spre...

Admitere Online la Universitatea de Vest din Timișoara: Un Nou Pas spre Viitor

121
0

 

 

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara (UVT) au acum posibilitatea de a-și crea dosarele de înscriere online, accesând platforma de admitere disponibilă pe site-ul [admitereonline.uvt.ro](http://admitereonline.uvt.ro). Această facilitate inovatoare face parte din eforturile UVT de a simplifica și eficientiza procesul de admitere pentru aspiranții la studii universitare.

Platforma online permite candidaților să completeze informațiile necesare și să încarce documentele relevante până în prima parte a lunii iulie 2024. Documentele vor trebui ulterior prezentate la centrele de admitere pentru a fi certificate conform originalului, prin scanare de către reprezentanții UVT.

### Oferte Educaționale Diverse și Inovatoare

UVT se mândrește cu o ofertă educațională vastă, cuprinzând 82 de programe de studii universitare de licență și 102 programe de studii universitare de masterat, acoperind 35 de domenii de studii. În acest an universitar, universitatea propune și un program de studii universitare de licență unic la nivel național – Științe aplicate în criminalistică. De asemenea, UVT oferă și un program de studii universitare de licență în Inteligență artificială (în limba engleză), fiind una dintre cele doar două universități din țară care formează studenți în acest domeniu.

### Noutăți în Oferta de Masterat

Pentru anul 2024, UVT și-a îmbogățit oferta de programe de studii universitare de masterat cu patru noi programe în domeniile Finanțe, Filologie și Științe ale comunicării:
– **Guvernanță organizațională și consultanță fiscală**
– **Master in Sustainable Finance** (Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor)
– **Digital Technologies for Language Research and Applications** (Facultatea de Litere, Istorie și Teologie)
– **Comunicare publicitară în medii digitale** (Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării)

### Admiterea și Evaluarea Candidaților

Procesul de admitere la UVT implică susținerea unei probe de admitere în format fizic, fie la sediul central UVT, fie la sediile facultăților UVT. Aceste probe sunt concepute pentru a testa cunoștințele și aptitudinile conexe domeniului de studii ales, precum și capacitățile cognitive ale candidaților. De asemenea, se pot susține teste de evaluare a abilităților lingvistice și de raționament. Detalii suplimentare despre procesul de admitere pentru fiecare program sunt disponibile pe paginile aferente de pe platforma de admitere.

### Sprijin pentru Tinerii Performanți

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, subliniază importanța sprijinirii tinerilor cu rezultate deosebite: „Universitatea de Vest din Timișoara înțelege cât este de important ca tinerii cu rezultate deosebite, care excelează în diverse domenii și care vor să aducă o schimbare în societatea în care trăiesc, să fie susținuți și încurajați în parcursul lor academic. Așadar, pe lângă facilitățile pe care le acordă pentru performanțe academice studenților săi, UVT a pregătit și un pachet de beneficii pentru viitorii studenți care, în perioada studiilor liceale, au obținut rezultate deosebite la diverse concursuri și olimpiade naționale și internaționale, care obțin media 10 la examenul de bacalaureat sau care sunt șefi de promoție în cele mai bune licee din fiecare județ, mai multe detalii fiind disponibile pe website-ul dedicat admiterii la UVT.”

Prin aceste inițiative, UVT continuă să își demonstreze angajamentul față de excelența academică și inovarea educațională, deschizând noi oportunități pentru viitorii studenți.

Articolul precedentModernizarea DN59: Un Nou Proiect Ambițios pentru Comuna Șag
Articolul următorPerformanțe remarcabile pentru ACS Floreta Timișoara la Campionatul Național de Scrimă, categoria floretă, seniori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.