Acasă Evenimente Acțiuni preventive ale Poliției Rutiere pentru combaterea indisciplinei în trafic

Acțiuni preventive ale Poliției Rutiere pentru combaterea indisciplinei în trafic

197
0

 

Polițiștii Biroului Rutier Timișoara au desfășurat o serie de acțiuni menite să prevină indisciplina participanților la trafic și să reducă riscul producerii accidentelor rutiere. În intervalul orar 09.00-11.00 și 16:00-18:00, aceștia au patrulat în zonele cu risc rutier ridicat și pe principalele artere din Timișoara, având ca obiectiv principal asigurarea siguranței tuturor participanților la trafic.

În cadrul acestor activități, au fost legitimate 120 de persoane, iar 88 de autovehicule și 28 de motociclete au fost supuse unui control amănunțit. Rezultatul acestei acțiuni a fost aplicarea a 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.372 de lei. Dintre acestea, 41 au fost adresate pietonilor, iar 26 au fost impuse pentru nerespectarea prevederilor rutiere conform Ordonanței de Urgență 195/2002.

Unul dintre obiectivele importante ale acțiunii a fost identificarea și sancționarea conducătorilor auto sau motocicliștilor care adoptă un comportament agresiv în trafic. Folosirea excesivă a mijloacelor de autopropulsie, efectuarea de manevre periculoase precum _drift_-ul și punerea în pericol a siguranței celorlalți participanți la trafic și a liniștii publice au fost sancționate corespunzător.

În contextul acestor activități, este esențial să reamintim tuturor participanților la trafic importanța respectării regulilor rutiere și a unei conduite responsabile. Siguranța în trafic nu este doar o responsabilitate individuală, ci și una comună, iar acțiunile Poliției Rutiere au ca scop prevenirea accidentelor și protejarea vieților.

Prin implicarea lor activă în aceste acțiuni preventive, polițiștii rutieri demonstrează angajamentul instituțional pentru menținerea unui mediu sigur și ordonat în traficul rutier. Promovarea unei culturi a respectului reciproc și a responsabilității în rândul tuturor participanților la trafic este esențială pentru crearea unei comunități mai sigure și mai armonioase.

Articolul precedentRETIM explică întârzierile în colectarea deșeurilor din această perioadă, pe anumite trasee în Zona 1 Timiș
Articolul următorAquatim și ISU Banat Timișoara: Pregătire pentru Situații de Urgență

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.