Acasă Evenimente Operațiune de amploare: Contrabandă de proporții oprite de polițiștii de frontieră din...

Operațiune de amploare: Contrabandă de proporții oprite de polițiștii de frontieră din Mehedinți

68
0

 

Într-o acțiune coordonată și meticulos pusă la punct, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, sub egida Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, au reușit să anihileze o rețea de contrabandă cu produse accizabile de o amploare impresionantă.

În intervalul iunie 2023 – aprilie 2024, acești curajoși apărători ai granițelor au desfășurat numeroase acțiuni de combatere a contrabandei, având ca rezultat capturarea a nu mai puțin de 22.116 pachete de țigări de contrabandă. De asemenea, în cadrul operațiunii au fost confiscate 3 autoturisme folosite în scopuri ilegale, o cutie metalică conținând canabis, sume semnificative de bani – aproximativ 61.000 lei și 9.500 euro, 13 telefoane mobile și impresionantul număr de 17.300 de bucăți de materiale pirotehnice.

Eforturile deosebite ale polițiștilor de frontieră au fost dublate de coordonarea strânsă cu autoritățile judiciare, materializată în punerea în aplicare a 20 de mandate de percheziție domiciliară și 13 mandate de percheziție informatică. În acest context, au fost vizate mai multe persoane implicate în traficul ilegal de țigări, pe teritoriul județelor Mehedinți și Dolj.

Cu sprijinul autorităților judiciare și a altor structuri specializate precum Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți, Biroul Operațiuni Speciale Dolj și Serviciul Operațiuni Speciale Gorj, polițiștii de frontieră mehedințeni au reușit să efectueze percheziții care au dus la descoperirea și confiscarea bunurilor ilegale, într-un efort concertat de aplicare a legii.

În urma investigațiilor, cinci persoane au fost cercetate în dosarul de urmărire penală, iar polițiștii de frontieră au formulat propunerea de terminare a urmăririi penale, urmând ca procurorul de caz să emită rechizitoriul corespunzător.

Bunurile confiscate, în valoare totală de 265.392 lei pentru țigarete, 7.500 euro pentru autoturisme și sumele de bani, au fost ridicate în vederea luării măsurilor legale, fiind dispus sechestru asigurator pentru asigurarea respectării legii și a recuperării prejudiciului adus statului.

Această operațiune impresionantă demonstrează angajamentul ferm al polițiștilor de frontieră în protejarea granițelor țării și combaterea activităților ilegale cu impact asupra securității naționale și economice.

Articolul precedentConcurs de amenzi pe autostrada A1!
Articolul următorPiața Volantă din Giroc: O Oportunitate de Cumpărături și Socializare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.