Acasă Social Se construiește un nou aeroport internațional în România

Se construiește un nou aeroport internațional în România

69
0

 

 

Se construiește un nou aeroport internațional în România, iar proiectul a primit acordul ROMATSA pentru delimitarea spațiului aerian. Aeroportul, inclus în Master Planul General de Transport, se pregătește pentru organizarea licitației pentru desemnarea constructorului, necesitând încă câteva studii.

Specialiștii au stabilit că acest aeroport, situat în județul Galați, va avea o suprafață generoasă de 250 de hectare, la care se va adăuga o zonă rezervată pentru investiții publice de aproximativ 115 hectare.

“Obținerea acordului de la ROMATSA reprezintă o etapă crucială pentru proiect. Nu a fost ușor, dar am reușit să deblocăm cea mai complicată parte a construcției. Aeroportul va fi situat între Braniștea, Slobozia Conachi și Tudor Vladimirescu și va fi un proiect extrem de important pentru întreaga regiune”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Aeroportul va fi conceput într-un mod eco-friendly, cu multă vegetație atât pe fațade, cât și în interior, și va folosi tehnologii de ultimă generație pentru a reduce consumul și emisiile poluante. De asemenea, va dispune de un spațiu expozițional unic în România, unde pasagerii vor putea participa la diferite evenimente culturale și expoziții.

Conform proiectului, Aeroportul Internațional Galați-Brăila va avea un terminal de pasageri de 28.500 de metri pătrați și un terminal de marfă de aproximativ 5.500 de metri pătrați. Pentru o eficiență maximă, turnul de control va fi integrat în cadrul terminalului de pasageri, care va dispune de 9 porți de îmbarcare. Pista de decolare și aterizare va avea o lungime de 3.500 de metri, asemănătoare cu aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Constanța.

“Lucrăm în echipă, alături de colegii de la Consiliul Județean Brăila, pentru a transforma acest important obiectiv de investiții în realitate. Aeroportul va aduce o nouă identitate orașului și va stimula dezvoltarea economică și culturală a întregii regiuni”, a subliniat Costel Fotea.

Proiectul aeroportului include numeroase echipamente, sisteme și instalații moderne, precum panouri fotovoltaice, instalații inteligente de iluminat și stații de încărcare a autoturismelor electrice, reflectând angajamentul pentru inovație și sustenabilitate.

Articolul precedentCSC Millenium Giarmata triumfă categoric în etapa 29 a Ligii a 4-a
Articolul următorIntervenție rapidă a poliției: Un minor de 2 ani salvat dintr-un bazin cu apă în localitatea Iohanisfeld

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.