Acasă Social Dan Vîrtosu, primarul interimar al comunei Giroc, ascultă vocile copiilor: O lecție...

Dan Vîrtosu, primarul interimar al comunei Giroc, ascultă vocile copiilor: O lecție de înțelepciune

67
0

 

 

 

 

Într-o zi obișnuită în comuna Giroc, imaginea unei mâini mici ridicate în aer, cu ochi curioși și o întrebare simplă, dar profundă, aduce o lecție neașteptată pentru politicieni și comunitate. Primarul interimar, Dan Vîrtosu, reflectă asupra vizitei copiilor de la clasa pregătitoare și își amintește că uneori cele mai însemnate lecții vin de la cei mai tineri membri ai comunității.

Întrebările sincere ale copiilor, cu dorința lor nestăvilită de a înțelege lumea din jur, îl inspiră pe primar să privească mai profund în inima fiecărui adult și să răspundă la întrebarea lor aparent simplă, dar plină de semnificații: “De ce?”. Această experiență îl determină pe primar să înțeleagă că vocea și perspectiva copiilor sunt extrem de valoroase și că este esențial să îi ascultăm pentru a construi o comunitate mai bună și mai incluzivă.

Astfel, prin intermediul întâlnirilor cu cei mai mici membri ai comunității, primarul Vîrtosu recunoaște că educarea și înțelegerea lumii înconjurătoare nu se limitează doar la școlarizare, ci și la ascultarea și încurajarea curiozității naturale a copiilor. În final, această lecție oferă o perspectivă nouă și profundă asupra modului în care politicienii și comunitatea pot colabora pentru a construi un viitor mai luminos și mai prosper pentru toți locuitorii comunei Giroc.

Articolul precedentPolițiștii locali și copiii în ”Săptămâna Verde”: Învățând siguranța rutieră și prietenia
Articolul următorRadu Ion – Prahoveanul care a cucerit lumea canină cu Ciobăneștii Mioritici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.