Acasă Evenimente Comuna Ghiroda primește o gură de oxigen financiar prin PNRR: Investiții masive...

Comuna Ghiroda primește o gură de oxigen financiar prin PNRR: Investiții masive în infrastructura de apă și canalizare

130
0

 

 

Ionuț Stănușoiu, primarul comunei Ghiroda, a făcut o declarație îmbucurătoare astăzi, anunțând semnarea contractului pentru finanțarea în valoare de 60 de milioane de lei prin PNRR. Acestă sumă reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii locale, în special în ceea ce privește extinderea sistemelor de apă și canalizare.

În cadrul unei întâlniri la București cu Alexandru Avram, secretarul general al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, s-a semnat contractul de finanțare pentru trei proiecte majore depuse în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C1/I1. Aceste proiecte vizează extinderea rețelelor de apă și canalizare din comuna Ghiroda și localitatea Giarmata Vii, cu o lungime totală de aproximativ 65 de kilometri.

Primarul a explicat că, în săptămânile următoare, vor fi recuperate 30 de milioane de lei din cei 60 de milioane, pentru lucrările deja realizate între 2020 și prezent. Restul fondurilor va fi rambursat pe măsură ce se vor finaliza lucrările de extindere în cadrul proiectelor menționate.

În plus, Stănușoiu a subliniat că există și alte proiecte cu finanțare europeană în curs de semnare, extinzând astfel portofoliul de investiții al comunei. Acest lucru va avea un impact semnificativ asupra modernizării infrastructurii și va contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Ghiroda și împrejurimi.

Primarul a transmis și mulțumiri tuturor celor implicați în acest proiect, subliniind importanța colaborării între autorități locale, specialiști și reprezentanți ai ministerului pentru realizarea acestor inițiative investiționale vitale. Cu astfel de proiecte, comunitatea Ghiroda avansează către un viitor mai bun și mai prosper. #construimîmpreunăghirodamodernă

Articolul precedentDan Vatriș propune un paradis al relaxării în comuna Jebel
Articolul următorAeroportul Timișoara îl întâmpină pe Ilie Năstase, legendarul număr 1 din istoria ATP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.