Acasă Evenimente Activități preventive desfășurate de polițiștii timișeni: Educație și informare pentru siguranța rutieră

Activități preventive desfășurate de polițiștii timișeni: Educație și informare pentru siguranța rutieră

92
0

 

În zilele de 13 și 14 aprilie a.c., polițiștii rutieri din Timiș, în colaborare cu specialiștii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, au desfășurat ample activități preventive pe raza municipiului Timișoara și a municipiului Lugoj. Scopul acestor acțiuni a fost informarea cetățenilor, în special a elevilor, cu privire la consecințele consumului de substanțe psihoactive și prevenirea accidentelor rutiere.

Specialiștii au oferit o experiență interactivă participanților, prin intermediul unor “ochelari de droguri” și “ochelari de alcool”, care simulează efectele consumului de droguri și alcool asupra capacității de conducere. Totodată, au fost oferite recomandări preventive pentru reducerea riscurilor asociate consumului de substanțe și conduitei sub influența acestora.

Conducătorii auto au fost instruiți cu privire la modificările recente ale codului rutier, inclusiv la pedepsele mai aspre pentru cei care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor și provoacă accidente soldate cu decesul unei persoane.

Activitățile au inclus și prezentarea laboratorului de educație rutieră, unde tinerii au avut ocazia să învețe regulile de circulație și să se familiarizeze cu aspecte din legislația rutieră.

Rezultatele acțiunilor au fost semnificative: s-au efectuat 110 testări pentru consumul de alcool la volan, 50 de testări cu aparatul DrugTest, iar 35 de sancțiuni au fost aplicate conform reglementărilor rutiere.

Polițiștii rutieri își asumă continuarea acestor activități specifice pentru contracararea aspectelor negative din trafic și prevenirea accidentelor de circulație, asigurând astfel siguranța tuturor participanților în trafic.

Articolul precedentA murit Costel Corduneanu!
Articolul următorParcul Copiilor din Timișoare are nevoie de un punct medical. O mamă a suferit cel mai probabil o criză de epilepsie, chiar în fața fiicei ei. Părinții prezenți au fost solidari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.