Acasă Evenimente Programul Rabla Local în Timișoara: Stimulente de Casare pentru Reducerea Poluării și...

Programul Rabla Local în Timișoara: Stimulente de Casare pentru Reducerea Poluării și Eliberarea Spațiilor Urbane

108
0

 

Primăria Municipiului Timișoara continuă implementarea Programului Rabla Local, oferind stimulente de casare pentru beneficiarii care optează pentru înlocuirea autovehiculelor învechite. Recent, 482 de beneficiari au primit stimulentul de casare în valoare de 3000 de lei fiecare, în total suma virată atingând 1.446.000 lei. Această acțiune vine în contextul eforturilor de reducere a poluării și eliberare a spațiilor urbane din orașul Timișoara.

Programul Rabla Local nu doar încurajează înnoirea parcului auto, ci și contribuie la diminuarea nivelului de poluare din municipiu și la eliberarea spațiilor ocupate de autovehiculele învechite. Beneficiarii sunt încurajați să predea vehiculele vechi la unitățile autorizate de către APM, în urma semnării contractului cu Primăria, în conformitate cu regulile stabilite.

Pentru a beneficia de stimulentul de casare, participanții trebuie să respecte anumite condiții și termene. Aceștia trebuie să încarce pe platforma Atlas Web, în termen de 30 de zile de la emisia certificatului de radiere, certificatul de distrugere și certificatul de radiere, conform instrucțiunilor din secțiunea dedicată declarațiilor online – Rabla Local PAS 2. Totodată, beneficiarii sunt obligați să nu achiziționeze autoturisme cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în următorii 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Finanțarea pentru Programul Rabla Local este asigurată de Ministerul Mediului – Administrația Fondului pentru Mediu și de Primăria Municipiului Timișoara. Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția protejării mediului și îmbunătățirii calității vieții în comunitatea urbană, evidențiind responsabilitatea și angajamentul autorităților locale față de problemele de mediu și mobilitate urbană durabilă.

Articolul precedentNicolae Istrat, Fost Polițist, Candidatul AUR pentru Primăria Comunei Dumbrava
Articolul următorNoi locuri de parcare în Timișoara pe strada Cosminului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.