Acasă Economic Președintele Camerei Deputaților la Aniversarea a 20 de Ani de la Aderarea...

Președintele Camerei Deputaților la Aniversarea a 20 de Ani de la Aderarea României la NATO: Un Apel la Recunoaștere și Recunoștință

95
0

 

 

 

 

În cadrul unei ceremonii speciale desfășurate astăzi, Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, a transmis un mesaj încărcat de semnificație cu ocazia aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO.

 

“Am fost onorat să particip astăzi la evenimentul care a marcat această aniversare deosebită pentru țara noastră.

Aș avea să spun că este un moment de reflecție asupra drumului parcurs și asupra importanței aderării noastre la această alianță defensivă comună”, a declarat Simonis.

În vârstă de 19 ani în momentul aderării la NATO, Simonis a subliniat importanța acestei etape istorice pentru România, evidențiind impactul simbolic al acesteia asupra identității și orientării țării.

“După două decenii, este regretabil să constatăm că spiritul de entuziasm și angajament față de valorile occidentale și de aliniere la acestea s-a estompat în rândul tinerilor de astăzi.

A te naște într-o țară democratică, liberă și cu o protecție solidă în cadrul NATO poate părea astăzi un dat obișnuit, însă este esențial să recunoaștem importanța și să apreciem în mod constant aceste realizări”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

De asemenea, Simonis a dorit să transmită sincere mulțumiri Armatei Române și militarilor săi pentru serviciul lor dedicat și devotat în slujba țării.

“Apreciem profund sacrificiul și angajamentul militarilor noștri în asigurarea securității și stabilității României.

Le sunt recunoscător pentru contribuția lor și pentru modul în care își desfășoară misiunile cu onoare și curaj.

La mulți ani României în NATO! La mulți ani Alianței Tratatului Atlanticului de Nord!”, a încheiat Simonis discursul său, exprimând astfel recunoașterea și susținerea continuă față de angajamentul României în cadrul alianței transatlantice.

Articolul precedentDezinsecția împotriva țânțarilor la Timișoara: Protejând Sănătatea Publică
Articolul următorCasa de Cultură a Municipiului Timișoara anunță cu entuziasm un nou eveniment dedicat întregii comunități

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.