Acasă Evenimente Schimbări în structura legislativă locală: Adjustări în numărul de aleși în urma...

Schimbări în structura legislativă locală: Adjustări în numărul de aleși în urma recensământului

180
0

 

Autoritățile locale din diverse localități din județul Timiș au anunțat recent modificări în numărul de consilieri județeni și locali, ca rezultat al recensământului recent efectuat.

Prin intermediul unui ordin detaliat emis în această zi, s-au stabilit noile cifre referitoare la reprezentanții aleși în administrația publică locală.

Printre localitățile care vor înregistra creșteri semnificative în numărul de consilieri locali se numără Recaș, Dumbrăvița, Giroc, Remetea Mare, Săcălaz și Șag.

Astfel, Recaș va avea acum 17 consilieri locali față de cei 15 anteriori, în timp ce Dumbrăvița și Giroc vor avea câte 19 consilieri locali, în loc de cei 17 anteriori.

De asemenea, localitățile Remetea Mare, Săcălaz și Șag vor înregistra o creștere a numărului de consilieri locali, ajungând la 13, respectiv 15, comparativ cu cifrele anterioare.

Pe de altă parte, câteva localități vor înregistra o scădere în numărul de consilieri locali, cum ar fi Bârna, Beba Veche și Jamu Mare. Astfel, Bârna și Beba Veche vor avea fiecare câte 9 consilieri locali, în loc de cei 11 anteriori, în timp ce Jamu Mare va avea 11 consilieri locali, față de cei 13 anteriori.

Cu toate acestea, la nivelul municipiului Timișoara și al Consiliului Județean Timiș, nu se vor înregistra modificări în ceea ce privește numărul de consilieri. Astfel, Timișoara va continua să aibă 27 de consilieri locali, iar Consiliul Județean Timiș va rămâne cu 36 de consilieri județeni.Aceste ajustări în numărul de aleși reflectă necesitatea adaptării structurii legislative locale la schimbările demografice și nevoile comunităților, asigurând o reprezentare adecvată și eficientă a cetățenilor în procesul decizional local.

Articolul precedentColiziune pe A1: O femeie rănită într-un accident rutier la Margina
Articolul următorImportanța Validării Cardului de Transport în Comun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.