Acasă Evenimente Verificarea Contorului: Obligatorie și Gratuită pentru Clienți

Verificarea Contorului: Obligatorie și Gratuită pentru Clienți

67
0

 

Aquatim, furnizorul de servicii de apă din Timișoara, vine în întâmpinarea clienților săi cu informații esențiale despre verificarea periodică a contoarelor de branșament.

În conformitate cu legislația în vigoare, fiecare contor este supus unei verificări obligatorii o dată la 7 ani.

Această procedură este nu doar necesară, ci și gratuită pentru toți utilizatorii serviciilor Aquatim.

Reprezentanții companiei se asigură că clienții sunt notificați în prealabil, printr-o comunicare în scris, cu privire la programarea verificării planificate a contorului, la momentul scadenței metrologice.

Mai mult decât atât, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, Aquatim oferă posibilitatea verificării contoarelor la cerere.

Procedura de verificare este efectuată de către personalul specializat al Aquatim, care demontează contorul și îl supune unui control riguros în laboratorul de verificări metrologice al companiei, acreditat în acest sens.

Pentru a asigura transparența și corectitudinea procesului, verificările la cerere sunt programate în mod regulat, în zilele de miercuri, la fiecare 2 săptămâni, în prezența reprezentanților Direcției Regionale de Metrologie Legală.

Pentru clienții care doresc verificarea contorului în afara programului de scadență metrologică, există posibilitatea de a contacta Centrul Relații Clienți sau una dintre sucursalele Aquatim.

În ceea ce privește costurile, este important de menționat că verificarea la scadența metrologică nu implică nicio taxă suplimentară.

Cu toate acestea, în cazul verificării la solicitarea clienților, costurile vor fi suportate de către aceștia. Costul verificării variază în funcție de tipul și dimensiunea contorului.

În situația în care contorul este considerat conform normelor metrologice, se va plăti atât verificarea, cât și consumul contestat.

În cazul unui rezultat negativ al verificării, clienții nu vor fi taxați pentru aceasta, iar consumul contestat va fi recalculat în funcție de datele de consum din lunile anterioare.

Totuși, este important de reținut că Aquatim nu efectuează verificări pentru contoarele de apartament.

În acest caz, se recomandă ca utilizatorii să se adreseze firmei care a instalat contorul sau unui instalator autorizat pentru efectuarea verificărilor necesare.

În concluzie, Aquatim demonstrează încă o dată angajamentul său față de clienți, oferind servicii de înaltă calitate și transparență în procesele sale. Să vă fie de folos, zi senină și săptămână frumoasă, dragi clienți ai Aquatim! 🤗

Articolul precedentUn fost viceprimar al Timișoarei a ajuns să strângă semnături pentru Dominic Fritz.
Articolul următorTimișorenii au plecat sâmbătă cu un cățel din Parcul Clăbucet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.