Acasă Evenimente Comuna Giroc se îndreaptă către un viitor mai verde cu un nou...

Comuna Giroc se îndreaptă către un viitor mai verde cu un nou proiect solar

130
0

 

Comuna Giroc din județul Timiș a primit o veste îmbucurătoare în ceea ce privește trecerea la sursele de energie regenerabilă.

Cererea de finanțare pentru proiectul “Înființarea unei capacități de producție a energiei electrice din sursă solară pentru acoperirea consumului propriu” a fost verificată și acceptată, reprezentând un pas important în direcția unei dezvoltări sustenabile.

Proiectul, codificat sub denumirea SMIS 315010, are o valoare totală de 6.696.214,19 lei, iar suma ce trebuie asigurată din bugetul comunei este de 191.590 lei.

Această investiție va permite înființarea unei capacități de producție a energiei electrice din surse solare, având o putere instalată de 0,9999 MW.

Prin implementarea acestui proiect, Comuna Giroc își propune să devină mai independentă din punct de vedere energetic, să reducă emisiile de carbon și să contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Energia electrică produsă din surse solare este o soluție ecologică și sustenabilă pentru nevoile comunității, contribuind la reducerea consumului de energie provenită din surse neregenerabile și la creșterea gradului de autonomie energetică.

Urmează acum etapa de pregătire și depunere a documentelor necesare pentru contractarea proiectului, iar autoritățile locale promit să țină comunitatea la curent cu fiecare pas al acestui demers important.

Girocul se pregătește să abrace energia solară și să se alinieze tendințelor globale de protejare a mediului și de promovare a unui viitor mai sustenabil și mai verde. 💡🌱

Articolul precedentAcțiune a polițiștilor locali pentru asigurarea ordinii și siguranței în mijloacele de transport și pe malurile Begăi
Articolul următorPolițiștii Rutieri Continuă Acțiunea Privind Indisciplina Pietonilor, Bicicliștilor și Starea Tehnică a Vehiculelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.