Acasă Evenimente Timișorenii și Dragostea lor pentru Animalele de Companie: Ghid pentru Călătoriile cu...

Timișorenii și Dragostea lor pentru Animalele de Companie: Ghid pentru Călătoriile cu Mijloacele de Transport Public

74
0

 

În ultima perioadă, timișorenii au făcut tot mai des alegeri îndrăznețe în ceea ce privește călătoriile lor, avându-și alături neîndoielnicul lor companion – animalul de companie.

De la plimbări pe străzi până la aventuri în mijloacele de transport în comun, acești prieteni blănoși au devenit parte integrantă a experienței de călătorie a multor localnici.

Pentru a asigura o experiență plăcută și sigură pentru toți călătorii, autoritățile locale și operatorii de transport public reamintesc regulile și obligațiile atunci când călătoriți însoțiți de animale de companie:

🐕 Câinii de talie medie și mare trebuie să fie ținuți în lesă, cu botniță.

🐩 Câinii de talie mică trebuie să fie și ei în lesă și pot fi ținuți în brațe sau într-o geantă de transport.

🐈 Pisicile sau alte animale mici trebuie să fie transportate într-o cușcă sau geantă de transport.

🐶 Fiecare persoană poate fi însoțită de maxim un animal de talie medie sau mare, iar cele de talie mică depind de capacitatea cuștii sau geții de transport.

🐱 Deținătorul trebuie să achite și să compenseze biletul de călătorie pentru animal.

✅ Animalul trebuie să fie îngrijit, socializat și însoțit de carnetul de sănătate care să ateste toate acțiunile sanitar-veterinare.

✅ Persoana însoțită de animal trebuie să aleagă cea mai liberă zonă a mijlocului de transport și să evite orele de vârf și mijloacele de transport aglomerate.

❗ Conducătorii de bord au dreptul să solicite persoanei însoțite de animal părăsirea mijlocului de transport în situația în care nu sunt respectate aceste prevederi.

Toate aceste reguli sunt conforme cu Hotărârea de Consiliu Local nr.188 din 25.05.2021, care reglementează deținerea și transportul animalelor de companie în Municipiul Timișoara.

Indiferent de destinație, fiecare călător este încurajat să exploreze orașul împreună cu prietenul său blănos, având încredere că transportul public local oferă condiții sigure și confortabile pentru toți pasagerii, indiferent de numărul de picioare sau cozi pe care le au alături.

Articolul precedentDescoperă Frumusețea Orașului Timișoara într-o Plimbare cu Vaporetto pe Bega
Articolul următorAlin Nica se alătură Forței Dreptei în Lupta pentru Președinția Consiliului Județean Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.