Acasă Evenimente Aplicația eDAC – O Soluție Avansată pentru Verificarea Documentelor în Timp Real

Aplicația eDAC – O Soluție Avansată pentru Verificarea Documentelor în Timp Real

91
0

 

În era tehnologiei avansate, eficiența și securitatea în activitățile operative devin din ce în ce mai importante.

Începând din noaptea de 30 spre 31 martie, o nouă aplicație, eDAC, a devenit un instrument esențial pentru polițiștii români, în contextul aderării țării noastre la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime.

 

Această aplicație, instalată pe sisteme mobile de scanare precum tablete sau telefoane mobile, permite accesul la bazele de date operative ale Ministerului Afacerilor Interne, facilitând verificarea rapidă și precisă a documentelor de identitate.

Prin scanarea automată a actelor sau introducerea manuală a datelor, polițiștii pot accesa informații cruciale în timp real.

Principala funcție a aplicației eDAC este de a identifica potențiale amenințări sau situații de risc, cum ar fi persoanele urmărite, dispariții, autovehicule furate sau alte semnalări din bazele de date ale M.A.I. În cazul identificării unor astfel de situații, aplicația emite alerte imediate, permitând polițiștilor să acționeze conform procedurilor legale în vigoare.

Beneficiind de protecția datelor personale oferită de aplicațiile utilizate de instituțiile publice, eDAC reprezintă un pas important către modernizarea și eficientizarea activităților polițienești.

Această aplicație nu numai că accelerează procesul de verificare în teren, dar permite și o mai bună gestionare a situațiilor de urgență sau infracționale.

Este de menționat că polițiștii timișeni au îmbrățișat cu entuziasm această nouă tehnologie, utilizând-o cu succes în activitățile lor din noaptea de 30 spre 31 martie.

Pentru persoanele care au fost supuse verificărilor, a fost oferită și informații despre această nouă metodă de lucru a personalului M.A.I.Astfel, aplicația eDAC se dovedește a fi un instrument esențial în arsenalul poliției române, asigurând atât siguranța publică, cât și eficiența în activitățile operative.

Prin adoptarea și implementarea unor astfel de soluții tehnologice avansate, România demonstrează angajamentul său pentru creșterea securității și protecției cetățenilor săi în era digitală în continuă evoluție.

Articolul precedentInvitație la MEDIS24: Congresul Internațional pentru Studenți și Tineri Medici
Articolul următorLa mulți ani, Florin Teodorescu! O pledoarie pentru moștenirea sportivă a Timișoarei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.