Acasă Evenimente Calendar Cultural Timișorean: Evenimente de Primăvară pentru Timpul Liber

Calendar Cultural Timișorean: Evenimente de Primăvară pentru Timpul Liber

137
0

 

Cu venirea zilelor însorite și a temperaturilor blânde ale primăverii, orașul Timișoara se transformă într-un adevărat centru al activităților culturale și de divertisment.
Pentru a vă inspira și a vă ajuta să vă bucurați din plin de timpul liber, vă prezentăm mai jos câteva idei de evenimente și activități desfășurate în cadrul unui scurt calendar cultural, în perioada 30 martie – 5 aprilie.

Sâmbătă, 30 martie:Casa de Cultură a Studenților, ora 12:00 – Maraton de teatru cu intrare liberă.

Timp de 12 ore, veți avea ocazia să vă bucurați de piese noi și vechi, într-o atmosferă plină de magie teatrală, cu pauze muzicale între spectacole.

Cinema Timiș și Cinema Victoria, ora 17:00 – „Phoenix: Povestea”.

Un documentar ce explorează istoria trupei Phoenix, transpunând în imagini spiritul și mesajul fenomenului cultural, într-o experiență cinematografică unică.

Cinema Victoria, ora 20:30 – „Eu căpitan”. Un film italian recent, adus în cadrul Festivalului de Film Italian, ce urmărește aventurile a doi tineri în călătoria lor spre Europa, în speranța de a-și împlini visurile.Centrul de Proiecte și Expoziții „Constantin Jude”, parcarea Unirii – Expoziția personală „Shadow on the Sun” a artistei vizuale Valentina Ștefănescu, o oportunitate de a descoperi o expresie alternativă a artelor textile, deschisă până pe 11 aprilie.

Duminică, 31 martie:Piața Unirii, ora 12:00 – Alaiul primăverii și deschiderea Târgului de Paști.Piața Libertății, ora 18:00 – Concert extraordinar al Orchestrei simfonice “Lira”.Joi, 4 aprilie:Teatrul German de Stat, ora 19:30 – „Katzelmacher.

Dacă n-ar fi vorba despre iubire”, de Rainer Werner Fassbinder, în regia lui Eugen Jebeleanu.

Un spectacol ce aduce în prim-plan imaginea unei societăți complexe și a unei realități sociale controversate.

Casa de Cultură a Studenților, ora 19:00 – Concert coral sub conducerea dirijorală a maestrului Iosif Todea, susținut de Corul „Ion Românu”.Vineri, 5 aprilie:Teatrul German de Stat, ora 19:00 – Weekend-ul de teatru NiL.

Toate trupele de teatru NiL vor juca pe scena Teatrului German de Stat.

Sala Capitol, ora 19:00 – Concert simfonic al Orchestrei „Remus Georgescu” a Filarmonicii Banatul Timișoara, sub conducerea dirijorală a maestrului Austin Chanu, cu o interpretare în primă audiție a Baladei în la minor, op. 33 de Samuel Coleridge-Taylor.

Nu uitați să consultați și programul complet al cinematografelor Cinema Victoria și Cinema Timiș pentru a fi la curent cu cele mai recente filme ce rulează în această săptămână.

Așadar, haideți să ne bucurăm împreună de aceste evenimente culturale și să aducem primăvara în sufletele noastre prin artă și divertisment!

Articolul precedentBucuria Sărbătorilor Pascale la Târgul de Paști Timișoara: Tradiție și Farmec într-un Eveniment Emblematic
Articolul următorPrimarul Gheorghe Pop se alătură echipei PSD pentru un nou mandat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.