Acasă Evenimente Eforturi pentru Salvarea Cățelușilor Abandonați: Un Apel la Protejarea Animalelor

Eforturi pentru Salvarea Cățelușilor Abandonați: Un Apel la Protejarea Animalelor

124
0


La data de 22 martie curentă, un efort colaborativ între polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș – Biroul pentru Protecția Animalelor și cetățenii devotați în lupta pentru drepturile animalelor a dus la salvarea a 14 cățeluși abandonați într-un câmp din apropierea localității Săcălaz.

Acești cățeluși, acum aflați sub protecția unei Asociații de protecție a animalelor, primesc îngrijire și tratament medical veterinar specializat, în speranța de a fi adoptați de către familii iubitoare în viitorul apropiat.Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor subliniază, de asemenea, importanța sterilizării animalelor de companie, care joacă un rol crucial în reducerea numărului de animale fără stăpân și în prevenirea abandonului, în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția animalelor.Conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, abandonarea sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului este o contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 de lei la 12.000 de lei.

Această acțiune demonstrează importanța colaborării între comunitate și autorități în protejarea și salvarea animalelor aflate în suferință, evidențiind nevoia continuă de educare și conștientizare în rândul populației privind respectul față de viața și bunăstarea animalelor.

Articolul precedentBiciclistul de la Tazz care îi întrerupe pentru câteva momente conferința primarului Timișoarei Dominic Fritz
Articolul următorWeekend Plin de Aventură pentru Copii la Iulius Town: Competiții, Ateliere și Teatru de Păpuși

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.