Acasă Social Abateri Grave la Cantina Colegiului Tehnic Henri Coandă Timișoara: Autoritățile Interzic Comercializarea...

Abateri Grave la Cantina Colegiului Tehnic Henri Coandă Timișoara: Autoritățile Interzic Comercializarea Produselor Neconforme

46
0

 

Recent, autoritățile de control au descoperit mai multe abateri grave în funcționarea Cantinei Colegiului Tehnic Henri Coandă din Timișoara, semnalând deficiențe majore în condițiile de igienă și siguranță alimentară. Aceste constatări alarmante au condus la sancțiuni drastice și la interzicerea temporară a prestării serviciilor cantinei până la remedierea problemelor identificate.

Printre abaterile semnalate se numără:

– Lipsa igienizării agregatelor frigorifice, cu depuneri masive de praf și mucegai.
– Necorelarea temperaturii în spațiile frigorifice, cu riscul de a afecta integritatea produselor alimentare.
– Condiții necorespunzătoare de igienă și degradare în zona peretelui exterior vitrat și a tocariei din fier cornier.
– Prezența capcanelor de rozătoare și a insectelor în interiorul sălii de mese și a spațiului de depozitare al materiei prime.
– Depozitarea necorespunzătoare a preparatelor calde și a brânzei la temperaturi inadecvate.
– Lipsa calculului declarației nutriționale în lista de meniu.
– Amenajarea necorespunzătoare a spălătoriei, utilizată pentru salarea fetelor de masă și a protecțiilor de scaun.

Ca urmare a acestor deficiențe grave, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 3000 de lei, iar cantina a primit un avertisment oficial. Mai mult, autoritățile au decis oprirea temporară a prestării serviciilor cantinei până la remedierea problemelor semnalate, precum și interzicerea definitivă a comercializării produselor neconforme.

Această situație pune în lumină importanța respectării regulilor stricte de igienă și siguranță alimentară în instituțiile care furnizează servicii de alimentație publică. Este esențial ca astfel de deficiențe să fie corectate prompt pentru a asigura sănătatea și siguranța consumatorilor.

Articolul precedentModernizare în Comuna Giroc: Lucrările de Asfaltare au Început pe Strada Gospodarilor
Articolul următorPrimăria Timișoara Sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.