Acasă Evenimente O mașină electrică a luat foc în mers în Timiș

O mașină electrică a luat foc în mers în Timiș

95
0

 

Într-o seară tensionată, satul Bencecu de Sus a fost martorul unui incident neașteptat: un incendiu izbucnind la un autoturism electric smart aflat în mișcare. În mijlocul acestei situații critice, două persoane au reușit să se autoevacueze în siguranță, mulțumită promptitudinii și eficienței echipajelor de intervenție.

La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere, inclusiv cea mai recentă achiziție a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, autospeciala de primă intervenție pe lângă compartimentul pentru lichide periculoase. Aceste echipamente de ultimă generație sunt parte a proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, și au jucat un rol crucial în gestionarea situației.

Incendiul, manifestându-se inițial cu ardere generalizată la întreg autoturismul, a fost stins eficient prin utilizarea echipamentului specializat. Prin hidroperforarea bateriilor și inundarea acestora cu apă, temperatura în baterie a fost redusă sub 50°C, prevenind astfel extinderea și recidiva incendiului.

Investigațiile ulterioare ale pompierilor au relevat că incendiul a fost declanșat de un scurtcircuit electric. Acest incident subliniază importanța nu doar a promptitudinii intervenției, ci și a echipamentului adecvat și a pregătirii profesionale a echipajelor de intervenție.

Autospeciala de primă intervenție pe lângă compartimentul pentru lichide periculoase este un instrument esențial în astfel de situații. Echipată cu tehnologie avansată, aceasta asigură un răspuns rapid și eficient în combaterea incendiilor din spații închise, controlând focarele ascunse și minimizând riscurile suplimentare.

.

Articolul precedentInaugurarea Noii Stații de Autobuz Pe Ruta M49: O Victorie pentru Mobilitatea Locală
Articolul următorDrumul Spre Un Nou Stadion: Timișoara Se Îndreaptă Spre Normalitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.