Acasă National Președintele Camerei Deputaților: Sfințirea Capelei Palatului Parlamentului – Un Moment de Unicitate...

Președintele Camerei Deputaților: Sfințirea Capelei Palatului Parlamentului – Un Moment de Unicitate și Însemnătate Spirituală

128
0

 

Astăzi, Capela Palatului Parlamentului a fost martora unui eveniment remarcabil – sfințirea sa de către Preafericitul Patriarh Daniel. Președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a subliniat importanța unică și semnificația spirituală, culturală și istorică a acestui moment solemn. Lăcașul de cult se află sub ocrotirea Sfântului Andrei, a cărui misiune de creștinare a românilor rămâne vie și relevantă.

Într-un gest reparatoriu, Capela reprezintă o întoarcere la rădăcinile sale, întrucât nu putem uita că cinci biserici anterioare, situate pe actualul amplasament al Palatului Parlamentului, au fost demolate în timpul construcției acestuia, sub regimul ateu. Prin sfințirea Capelei, se restabilește astfel echilibrul și respectul față de locurile de închinare și tradiția spirituală a țării.

Președintele Simonis a exprimat recunoștința sa, atât personală, cât și în numele instituției pe care o reprezintă, față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pentru implicarea deosebită în realizarea acestui proiect, inițiat cu grijă și respect pentru valorile spirituale și culturale ale națiunii.

Este exprimată și speranța că Capela Palatului Parlamentului va deveni un sanctuar al liniștii și contemplației pentru toți cei care îi vor trece pragul. Acesta va fi un loc în care tensiunile și disputelor politice pot fi uitate măcar pentru o clipă, iar întâlnirea cu spiritualitatea să ofere alinare și perspectivă în fața provocărilor și dificultăților vieții cotidiene.

Astfel, sfințirea Capelei reprezintă nu doar un moment ceremonial, ci și un angajament pentru respectul și promovarea valorilor spirituale și culturale ale poporului român, într-un context modern și democratic.

Articolul precedentAccident pe bulevardul Regele Ferdinand I: Un minor de 3 ani acroșat în timp ce se juca
Articolul următorInaugurarea Noii Stații de Autobuz Pe Ruta M49: O Victorie pentru Mobilitatea Locală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.