Acasă Economic Ministerul Educației Propune Schimbări Majore în Acordarea Burselor pentru Elevi

Ministerul Educației Propune Schimbări Majore în Acordarea Burselor pentru Elevi

223
0

 

 

Ministerul Educației a anunțat planuri pentru modificarea modului de acordare a burselor de merit și introducerea unui nou tip de bursă, începând cu anul școlar următor, 2024-2025. Ligia Deca, reprezentant al ministerului, a dezvăluit în cadrul primei conferințe de presă susținute în Guvernarea Ciolacu că luni va fi pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță care vizează schimbări legate de acordarea burselor elevilor la gimnaziu și liceu.

Modificările propuse vin în contextul unor controverse legate de faptul că, conform actualei legi a Educației, elevi cu medii sub 4 primesc burse de merit în valoare de 450 de lei în acest an școlar. Potrivit proiectului de OUG anunțat de Ligia Deca, bursa de merit va fi acordată elevilor care vor avea o medie anuală peste 9,50, cu același cuantum ca până acum, respectiv 450 de lei.

Conform declarațiilor Ligiei Deca, pentru elevii claselor a V-a se va lua în considerare media primelor două intervale de învățare din anul școlar în curs, iar pentru elevii din clasa a IX-a se va lua în calcul media de admitere la liceu.

În plus față de bursa de merit, va fi introdus un nou tip de bursă, cea de reziliență, în valoare de 300 de lei, pentru elevii care vor avea o medie anuală de cel puțin 7. Această bursă va fi acordată și elevilor cu afecțiuni oncologice sau cronice, care au fost școlarizați pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni în cadrul școlii din spital sau la domiciliu.

“Bursele de merit și de reziliență cumulate împreună se acordă pentru minimum 30% dintre elevii fiecărei clase de gimnaziu și liceu, inclusiv învățământul profesional și dual”, a declarat Ligia Deca. Aceste schimbări sunt menite să recompenseze performanța academică și să ofere sprijin suplimentar elevilor care se confruntă cu dificultăți sau afecțiuni de sănătate.

Articolul precedentZiua Poliției Române sărbătorită cu fast la sediul I.P.J. Timiș. Vezi FOTO
Articolul următorPrimăria Timișoara Transformă Malul Begăi într-un Spațiu Verde și Recreativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.