Acasă Evenimente Timișoara decide! Bugetare participativă pentru transformarea comunității

Timișoara decide! Bugetare participativă pentru transformarea comunității

75
0

 

 

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță lansarea programului de bugetare participativă “Timișoara decide!” pentru anul 2024. Cu o alocare de 4 milioane de lei, programul vizează finanțarea proiectelor care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții în diverse zone ale orașului.

Bugetarea participativă este un proces prin care locuitorii unui oraș pot propune și vota proiecte care să primească finanțare din bugetul local, iar primăria se angajează să implementeze proiectele câștigătoare. Prin intermediul acestui program, cetățenii devin parte activă în luarea deciziilor și în transformarea comunității în care trăiesc.

Cu o alocare de 4 milioane de lei, “Timișoara decide!” își propune să ofere oportunitatea ca ideile și nevoile comunității să fie ascultate și puse în practică. Proiectele propuse nu trebuie să fie complexe sau elaborate, ci pot viza diverse domenii, cum ar fi infrastructura, mediul înconjurător, cultura sau sportul.

Pentru a stimula participarea cetățenilor, Ruben Lațcău invită locuitorii Timișoarei să se implice activ în procesul de bugetare participativă și să-și exprime opiniile și preferințele prin votul pentru proiectele propuse. Pentru a dezvolta comunitatea într-un mod sustenabil și în concordanță cu nevoile reale ale locuitorilor, este esențial ca aceștia să fie implicați în procesul decizional.

Evenimentul de lansare a programului “Timișoara decide!” va avea loc pe data de 4 aprilie, începând cu ora 17:00, în Sala de Consiliu a Primăriei. Acolo, se va dezbate regulamentul pentru ediția din acest an a programului, iar locuitorii sunt invitați să-și exprime ideile și să ofere feedback pentru îmbunătățirea procesului de bugetare participativă.

“O administrație despre timișoreni și nevoile lor, nu despre conducătorii lor!” este deviza sub care se desfășoară programul “Timișoara decide!”, subliniind importanța implicării active a cetățenilor în luarea deciziilor care le afectează direct viața în comunitate.

Articolul precedentNicolae Manolescu, una dintre cele mai marcante figuri intelectuale ale României, s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani
Articolul următorAerodromul Cioca – Punct de Atracție și Dezvoltare în Județul Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.