Acasă Evenimente Dominic Fritz, primarul Timișoarei, împreună cu Gabriel Liiceanu și elevii olimpici dezbat...

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, împreună cu Gabriel Liiceanu și elevii olimpici dezbat “nebunia de a gândi cu mintea ta”

117
0

 

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a participat recent la o dezbatere cu scriitorul Gabriel Liiceanu și 100 de elevi olimpici din întregul oraș, discutând despre importanța gândirii independente și a literaturii în dezvoltarea personală și intelectuală.

Întâlnirea a fost centrată pe tema “nebunia de a gândi cu mintea ta”, iar Gabriel Liiceanu a susținut o pledoarie pasionată pentru alimentarea minții cu literatură și pentru cultivarea gândirii libere și critice. Elevii au participat activ la discuție, aducând întrebări inteligente și relevante, demonstrând o concentrare remarcabilă și o dorință de învățare continuă.

Această întâlnire a avut loc în cadrul Salonului Internațional de Carte “Bookfest”, un eveniment organizat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, care a avut ca scop promovarea lecturii și a culturii literare în rândul tinerilor. Mai mult, primarul Dominic Fritz a evidențiat angajamentul administrației locale în investiția în educație, considerând că tinerii timișoreni sunt cheia viitorului orașului.

În cadrul aceluiași eveniment, au fost aduși mai mulți scriitori în școlile din Timișoara, oferind elevilor oportunitatea de a interacționa direct cu personalități importante din lumea literară românească. Astfel, Radu Paraschivescu a vizitat Liceul Auto, în timp ce Ioana Pârvulescu a întâlnit elevii de la școlile 19, 30 și 2.

În concluzie, primarul Dominic Fritz a subliniat importanța investițiilor în educație și în cultivarea talentelor tinerilor timișoreni, exprimând încrederea în potențialul și în viitorul acestora. Prin intermediul evenimentelor culturale și educaționale, administrația locală își propune să ofere oportunități și să stimuleze dezvoltarea armonioasă a comunității.

Articolul precedentSubprefectul Sorin Ionescu: Prioritatea noastră este creșterea calității vieții cetățenilor
Articolul următorPoliția Capitalei încătușează “Generația de Aur”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.