Tensiunile politice sunt la cote maxime în interiorul alianței PSD-PNL, unde neînțelegerile și amenințările cu demisiile sunt la ordinea zilei. Disputa se învârte în jurul candidaturilor comune în diverse județe și al listelor pentru alegerile europarlamentare, creând o atmosferă incendiară în mediul politic.
Unul dintre focarele de conflict se află în județul Timiș, unde PSD și PNL au propus o candidatură comună, generând nemulțumiri majore. Potrivit înțelegerii, PNL va susține candidatul la Primăria Timișoara, iar PSD ar urma să ofere candidatul pentru Consiliul Județean Timiș. Această mutare îl scoate din schemă pe actualul președinte al CJ Timiș, Alin Nica, care a reacționat amenințând cu demisia din PNL.
În încercarea de a-l păstra în partid, lui Alin Nica i s-a propus un loc eligibil la Senat, însă până în prezent nu s-a ajuns la niciun acord. În același timp, la Brașov, Adrian Veștea a amenințat că nu va face campanie electorală din cauza refuzului de a se asocia cu PSD-ul.
La CJ Prahova, scandalul este alimentat de susținerea a peste 60 de primari pentru Iulian Dumitrescu, în ciuda problemelor penale pe care acesta le are. În replică, PSD-ul acuză PNL-ul că și ei au retras candidați cu probleme penale, amenințând că vor propune candidatura lui Vasile Iliuță la Călărași dacă Iulian Dumitrescu va fi candidat la Prahova.
Pe lângă disputele legate de candidaturile la alegerile locale, PNL-ul se confruntă și cu tensiuni interne din cauza listelor pentru alegerile europarlamentare. Cu doar 7 locuri eligibile, competiția este aprigă pentru poziția a opta, care ar putea deveni eligibilă. Cu toate că Nicolae Ciucă a încercat medierea, nu s-a ajuns la un consens.
În ședința BPN, PNL-ul va vota o listă cu 10 candidați pentru alegerile europarlamentare, sperând că vor obține 8 locuri eligibile. Aceste tensiuni interne și disputa pentru putere ar putea afecta coeziunea și capacitatea de acțiune a alianței PSD-PNL în viitorul apropiat.