Acasă Evenimente În satul Bărăteaz, comuna Satchinez din județul Timiș, un nou proiect de...

În satul Bărăteaz, comuna Satchinez din județul Timiș, un nou proiect de renovare energetică

120
0

 

În satul Bărăteaz, comuna Satchinez din județul Timiș, un nou proiect de renovare energetică își începe drumul către realizare, având deja constructorul desemnat și planul de acțiune bine conturat. Obiectivul de investiții, denumit “Renovare energetică moderată bloc”, are ca scop principal îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii și reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Potrivit proiectului, lucrările planificate includ o serie de etape importante, printre care construcția unei șarpante din lemn cu învelitoare din țiglă ceramică, termoizolarea întregului imobil cu polistiren de 20 cm, înlocuirea tâmplăriei existente cu una din PVC conform standardelor actuale, înlocuirea balustradelor de la balcoane, finisarea imobilului cu tencuială decorativă și instalarea de panouri fotovoltaice pentru generarea unei puteri energetice de 10 kW.

Termenul de execuție a lucrărilor este stabilit la 5 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora, iar conform contractului, se va lucra intens pentru respectarea acestui termen și finalizarea proiectului în timp util.

Este important de menționat că această investiție este finanțată cu fonduri europene prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență, evidențiind astfel angajamentul autorităților locale și naționale în promovarea sustenabilității și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților rurale. Prin modernizarea și eficientizarea energetică a clădirilor, se urmărește nu doar reducerea consumului de energie, ci și creșterea confortului locuitorilor și diminuarea emisiilor de carbon, contribuind astfel la construirea unei societăți mai durabile și mai rezistente la schimbările climatice.

Articolul precedentTensiuni politice PNL/PSD în Timiș! La CJ Timiș se vrea un candidat comun, și comanda pare ca ar fi cel de la PSD!
Articolul următorUn incident tensionat s-a petrecut în Piața Unirii, Timișoara, unde un bărbat, nervos după ce a fost sancționat de polițiștii locali

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.