Acasă Evenimente Aquatim și STS – Colaborare pentru Siguranță și Salvare de Vieți

Aquatim și STS – Colaborare pentru Siguranță și Salvare de Vieți

107
0

 

 

Astăzi, Aquatim, compania de apă din Timișoara, a găzduit un workshop captivant condus de dna dr. Cristina Nica, un membru dedicat și pasionat al echipei de sănătate a Aquatim. Acest eveniment a adus împreună reprezentanți din cadrul Serviciului de Urgență 112 (STS), oferind o oportunitate valoroasă de a cunoaște mai bine modul în care sunt gestionate apelurile de urgență și de a înțelege importanța acestui serviciu vital pentru comunitate.

Echipa din spatele “celuilalt capăt al firului” de la STS a impresionat participanții cu profesionalismul și dedicarea lor față de salvarea de vieți. Workshop-ul a oferit și câteva informații practice, menite să sporească gradul de conștientizare și eficiența apelurilor de urgență:

– Numărul unic european de urgență, 112, reprezintă un apel vital care poate salva vieți și care asigură accesul rapid la toate serviciile de urgență necesare (Ambulanță, Pompieri, Poliție, Jandarmerie etc).
– În România, apelurile pot fi preluate în mai multe limbi, inclusiv în limbile naționalităților conlocuitoare din țară, pentru a asigura o comunicare eficientă în situații de criză.
– Este esențial să răspundem clar și precis întrebărilor operatorilor de la 112, pentru a asigura o gestionare eficientă a situațiilor de urgență.
– Dacă sunăm din greșeală la 112, este important să nu închidem brusc apelul, ci să comunicăm că a fost o greșeală, pentru a evita pierderea timpului prețios al operatorilor.

Un aspect deosebit de util a fost evidențierea aplicației 112, care permite o localizare precisă a apelantului și poate facilita intervenția rapidă a serviciilor de urgență. De asemenea, echipa STS a subliniat importanța de a utiliza acest număr doar pentru situații de urgență reale, evitând apelurile non-urgente care pot împiedica răspunsul la apelurile cu adevărat critice.

În cadrul discuțiilor, participanții au exprimat și preocupări legate de impactul tehnologiei și al inteligenței artificiale asupra serviciului de urgență. Cu toate că IA poate fi un instrument util în procesarea rapidă a apelurilor, experiența umană și capacitatea de a simți și de a interpreta emoțiile rămân aspecte esențiale în gestionarea eficientă a situațiilor de urgență.

În final, participanții au fost profund impresionați de angajamentul și devotamentul operatorilor de la 112, care pun emoțiile lor în slujba salvării vieților. Acest workshop a subliniat importanța colaborării și a schimbului de cunoștințe între Aquatim și STS, în vederea asigurării unui răspuns adecvat și rapid în situații de urgență, pentru siguranța și binele comunității.

Articolul precedent14 Mai – Ziua Națională a Prieteniei și Solidarității dintre România și Statul Israel: O Decizie Istorică Adoptată de Parlamentul României
Articolul următorViceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, a anunțat o veste extraordinară pentru comunitatea orașului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.