Acasă Evenimente 14 Mai – Ziua Națională a Prieteniei și Solidarității dintre România și...

14 Mai – Ziua Națională a Prieteniei și Solidarității dintre România și Statul Israel: O Decizie Istorică Adoptată de Parlamentul României

111
0

 

 

Parlamentul României a adoptat, într-o zi memorabilă, o lege care consacră data de 14 mai drept Ziua Națională a Prieteniei și Solidarității între România și Statul Israel. Această decizie semnificativă are ca scop să celebreze și să promoveze legăturile istorice și prietenia profundă dintre cele două state.

Potrivit prevederilor acestei legi, în fiecare an, la data de 14 mai, vor fi organizate diverse manifestări diplomatice, politice, culturale, sociale și artistice, care vor evidenția importanța și profunzimea relațiilor bilaterale româno-israeliene. Instituțiile de stat vor arbora, împreună, steagurile României și Statului Israel, iar Parlamentul României va găzdui o sesiune solemnă dedicată Statului Israel.

Inițiativa acestei legi a fost susținută de numeroși reprezentanți ai clasei politice și ai comunității evreiești din România. Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred-Robert Simonis, a subliniat că relația specială dintre cele două țări se bazează pe încredere și solidaritate, reprezentând un pilon esențial în peisajul politic și diplomatic al regiunii.

De asemenea, președintele Knesset-ului, Amir Ohana, a exprimat profunda sa recunoștință față de promotorii acestei legi și a evidențiat importanța gesturilor de solidaritate și sprijin din partea României, în special în contextul recentelor evenimente tragice. Adoptarea acestei legi este văzută ca un semn al angajamentului ferm al României față de valorile comune și parteneriatul puternic cu Statul Israel.

Această decizie reprezintă un moment istoric pentru cele două țări și marchează o nouă etapă în consolidarea relațiilor lor bilaterale. Ea subliniază importanța prieteniei și solidarității în lumea contemporană și reafirmă angajamentul comun pentru pace, stabilitate și prosperitate în regiune și în întreaga lume.

Astfel, Ziua Națională a Prieteniei și Solidarității dintre România și Statul Israel devine un prilej de sărbătoare și reflecție, în care cele două țări să marcheze și să celebreze o relație specială, bazată pe respect reciproc, colaborare și prietenie durabilă.

Articolul precedentTimișoara Investește în Educație: O Școală Nouă pentru Aproape 500 de Copii de la Waldorf
Articolul următorAquatim și STS – Colaborare pentru Siguranță și Salvare de Vieți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.