Acasă Evenimente Explorând Înțelesul Uman prin Medicină și Literatură: Lansarea „Amprentelor pe Spațiul Gol....

Explorând Înțelesul Uman prin Medicină și Literatură: Lansarea „Amprentelor pe Spațiul Gol. Medicină Narativă: 10 Povestiri” de Göksel Altınışık

102
0

 

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și Editura „Victor Babeș” sunt încântate să anunțe lansarea unui volum cu totul special, „Amprente pe Spațiul Gol. Medicină Narativă: 10 Povestiri”, semnat de Göksel Altınışık și tradus în limba română de Conf. Univ. Dr. Gabriela-Mariana Luca de la aceeași universitate.

Acest eveniment, marcând debutul lucrării în limba română, va avea loc pe 21 martie 2024, ora 17.00, în Amfiteatrul „Pius Brînzeu” (Sala Senatului), etajul 1, la sediul Medicină 1 din Piața Eftimie Murgu nr. 2.

Un moment deosebit ce va fi condus de Prof. univ. emerit dr. Dan V. Poenaru, și va fi onorat de prezența autoarei, Göksel Altınışık, care se va alătura evenimentului printr-o conexiune online. Printre vorbitori se numără Prof. univ. dr. Andrei Motoc, prorector al UMFVBT, Conf. univ. dr. Claudiu Arieșan, Prof. univ. dr. Paul Purea și Conf. univ. dr. Gabriela-Mariana Luca.

Göksel Altınışık (Ergur), născută în Ankara în 1969, este un medic specializat în boli pulmonare la Universitatea de Medicină din Pamukkale, Turcia. În paralel cu activitatea sa medicală, Altınışık s-a dedicat și scrisului, fiind recunoscută pentru mai multe volume literare. Printre acestea se numără „Singurătatea Macului”, o culegere de poeme, și „Pe Măsură ce Inimile Noastre Continuă să Bată”, un prim volum de povestiri inspirat din experiențele sale profesionale.

„Amprente pe Spațiul Gol. Medicină Narativă: 10 Povestiri” este o nouă adiție la palmaresul literar al lui Altınışık, prezentând zece povestiri captivante ce explorează conexiunea dintre medicină și viața de zi cu zi. Volumul, care aduce în prim-plan observații profunde asupra experiențelor umane, este o incursiune în lumea medicală prin lentila narativă a autorului.

„Volumele cuprind scrieri în versuri și proză inspirate din viața profesională, observații de zi cu zi ale unor situații cât se poate de reale și amprentate, sporadic, de metafora ficțiunii. La volumul de versuri „Cel mai dificil duel” și la cel de povestiri „Unul dinlăuntrul Celuilalt”, volume publicate la Mantis Yayınları, Göksel Altınışık a colaborat cu soțul său, Ali Ergur. Cea mai recentă lucrare a sa, „Pacienții COVID din spatele peretelui de sticlă”, bazată pe teza sa de master în sociologie, a apărut la editura Raskolnikov Kitap. Göksel Altınışık (Ergur) apare în Dicționarul Noii Literaturi Turcești și continuă să lucreze ca medic, scriitor și sociolog”, a precizat Gabriela-Mariana Luca.

Această nouă lucrare demonstrează din nou abilitățile multiple ale lui Göksel Altınışık, care nu numai că aduce o contribuție valoroasă în domeniul medical, ci și în cel literar. Prin „Amprente pe Spațiul Gol. Medicină Narativă: 10 Povestiri”, Altınışık ne invită să explorăm și să înțelegem mai profund complexitatea umană, prin lentila fascinantă a medicinii narative.

Evenimentul de lansare reprezintă nu doar o ocazie de a descoperi o nouă operă literară, ci și un moment de reflecție asupra intersecțiilor dintre medicină și literatură, între viață și poveste.

Articolul precedentVirgil Ciocea se alătură echipei PSD pentru un nou mandat de primar al comunei Pietroasa
Articolul următor„The Glowing Garden” – O Experiență Luminoasă la Iulius Town Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.