Acasă Evenimente Primarul Dominic Fritz și reprezentanții Corpului Consular din Timișoara discută direcțiile de...

Primarul Dominic Fritz și reprezentanții Corpului Consular din Timișoara discută direcțiile de colaborare pentru viitorul orașului

119
0

 

 

Primarul Dominic Fritz a fost gazda unei întâlniri de marcă cu reprezentanții Corpului Consular din Timișoara, eveniment ce a reprezentat o oportunitate de a reflecta asupra succesului Timișoarei ca Capitală Europeană a Culturii în 2023 și de a contura direcții de colaborare pentru viitorul orașului.

La această întâlnire, desfășurată sub egida consolidării statutului Timișoarei ca voce europeană, au participat distinși consulii din mai multe țări europene, printre care Regina Lochner (Consul al Republicii Federale Germania), Georg Bardeau (Consul onorific al Republicii Austria), Marius Popa (Consul onorific al Regatului Țărilor de Jos), Ștefan Moțec (Consul onorific al Republicii Cehe), Péter László Tamás (Consul onorific al Ungariei), Pavel Ernest Dupța (Consul onorific al Republicii Macedonia de Nord), Angela Pesavento (Consul onorific al Republicii Italiene la Timișoara) și Gheorghe Nacov (Consul onorific al Bulgariei).

Principalele puncte de discuție s-au axat pe consolidarea identității multiculturale a Timișoarei și menținerea orașului ca un spațiu prietenos pentru diversitatea culturală și națională. Primarul Fritz a subliniat importanța implicării tuturor părților interesate în promovarea toleranței și a diversității pentru a contracara tendințele extremiste în creștere în România și Europa.

De asemenea, s-a pus accent pe dezvoltarea de parteneriate strategice în domeniul medical și turismului medical, precum și pe inițierea unor proiecte comune cu alte orașe din Europa Centrală și de Est.

Primarul Dominic Fritz a apreciat colaborarea deosebită dintre administrația locală și consulatele din oraș, subliniind că implicarea lor în inițiativele culturale, turistice sau de afaceri reprezintă o valoare deosebită pentru Timișoara.

Prin eforturile comune și colaborarea strânsă între autorități și partenerii externi, Timișoara își propune să își consolideze statutul de oraș european și să continue să promoveze identitatea multiculturală și valorile europene.

 

Articolul precedentPrimăria Timișoara începe operațiunea de cosire a ierbii pentru un oraș mai verde și mai curat
Articolul următorPrimăria comunei Șag demarează proiectul de plantare a 700 de teiuri pentru îmbogățirea spațiului verde local

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.