Acasă Evenimente Legea promulgată pentru examenul teoretic al permisului de conducere extins în toată...

Legea promulgată pentru examenul teoretic al permisului de conducere extins în toată țara

80
0

 

 

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, o lege crucială pentru simplificarea procesului de obținere a permisului de conducere în România. Modificările aduse Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice permit ca examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere să fie susținut oriunde în țară, nu doar în localitatea de domiciliu.

Această decizie are drept scop reducerea timpilor de așteptare excesivi și creșterea accesibilității pentru candidații la obținerea permisului de conducere. Eliminarea restricției legate de locul de desfășurare a examenului teoretic va permite persoanelor să participe la acesta în orice localitate din țară, fără a fi limitați la domiciliul lor.

În baza noilor reglementări, persoanele care doresc să obțină permisul de conducere sau să obțină noi categorii sau subcategorii ale acestuia trebuie să îndeplinească condițiile de vârstă și să prezinte dovada pregătirii teoretice prin cursuri organizate de unități autorizate. De asemenea, acestea trebuie să fie declarate “admis” de către autoritatea competentă la proba teoretică de verificare a cunoștințelor.

Pregătirea teoretică și practică în vederea obținerii permisului de conducere va fi structurată pe module și va fi recunoscută reciproc de către unitățile autorizate cu atribuții în domeniu. Astfel, candidații vor beneficia de o mai mare flexibilitate în parcursul lor de pregătire și examinare.

Această lege reprezintă un pas important în direcția simplificării procesului de obținere a permisului de conducere în România și în crearea unui mediu mai accesibil pentru cei care doresc să intre în posesia acestuia. Odată cu eliminarea restricțiilor privind locul de desfășurare a examenului teoretic, se deschid noi oportunități pentru candidați să-și urmeze obiectivele și să-și îndeplinească visul de a obține permisul de conducere.

Articolul precedentSuspect identificat în cazul tentativei de omor de pe Calea Torontalului din Timișoara
Articolul următorColaborarea în mediul de afaceri din Timiș – Inițiative pentru dezvoltare și sustenabilitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.