Acasă Evenimente Rezultatele Campaniei Naționale de Verificare a Respectării Legilor Muncii în Domeniul Demontării...

Rezultatele Campaniei Naționale de Verificare a Respectării Legilor Muncii în Domeniul Demontării și Recuperării Materialelor

110
0

 

În perioada 5-9 martie 2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiș, sub coordonarea Inspecției Muncii București, a desfășurat o amplă Campanie Națională pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și a regulilor referitoare la contractele individuale de muncă, de către angajatorii care desfășoară activități în domeniul demontării și recuperării materialelor, conform codului CAEN 3831.

Obiectivele acestei acțiuni de control au vizat identificarea și verificarea agenților economici din acest domeniu, pentru a asigura respectarea legislației în vigoare și pentru a crește gradul de conștientizare al angajatorilor și al lucrătorilor privind importanța respectării legilor muncii și a securității și sănătății în muncă.

În cadrul campaniei, inspectorii de muncă din cadrul ITM Timiș au efectuat 13 controale. Rezultatele au evidențiat necesitatea unor măsuri urgente în domeniul respectării legislației muncii.

Au fost aplicate un total de 31 de sancțiuni contravenționale, inclusiv 2 amenzi în valoare de 28.000 de lei, una dintre acestea fiind pentru muncă la negru, și 29 de avertismente. De asemenea, au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate în timpul controalelor, care au inclus nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la munca în zile de repaus săptămânal, necompletarea fișelor de aptitudini și a fișelor de instruire SSM, precum și lipsa marcajului pentru căile de acces.

Aceste acțiuni de control reprezintă un pas important în asigurarea unui mediu de muncă sigur și legal pentru lucrători și în combaterea încălcărilor legilor muncii în sectorul demontării și recuperării materialelor. Prin monitorizarea și aplicarea riguroasă a prevederilor legale, ITM Timiș demonstrează angajamentul său față de respectarea drepturilor și securității lucrătorilor din acest domeniu vital.

Articolul precedentBărbat reținut de polițiști pentru furt în formă continuată: Operațiune rapidă în Giroc
Articolul următorIntervenție rapidă a pompierilor într-un incendiu la un liceu din Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.