Acasă Politic Podul Episcopal din Timișoara, în atenția Comisiei de Siguranță Rutieră

Podul Episcopal din Timișoara, în atenția Comisiei de Siguranță Rutieră

119
0

Prefectul județului Timiș și președinte al PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu, a convocat astăzi Comisia de Siguranță Rutieră pentru a discuta despre siguranța Podului Episcopal (cunoscut și sub denumirea de Podul Mihai Viteazu) din Timișoara. În cadrul întâlnirii, au fost trase mai multe concluzii importante.

Una dintre cele mai semnificative constatări a fost faptul că problema siguranței podurilor este în atenția Primăriei Timișoara, existând o strategie deja stabilită în acest sens. Însă, au fost depășite asperitățile dintre Primărie și Direcția de Cultură, iar primăria a renunțat la varianta cu două benzi pe sens pentru podul respectiv.

Cu toate acestea, există în prezent restricții de trafic pe pod, iar Mihai Ritivoiu a subliniat importanța respectării acestora pentru siguranța tuturor participanților la trafic. S-a solicitat ca echipajele Poliției Rutiere și ale Poliției Locale să monitorizeze îndeaproape situația și să sancționeze orice încălcare a regimului de tonaj pe pod.

De asemenea, prefectul a exprimat dezamăgirea față de alegerea proiectanților din afara orașului, menționând că Politehnica Timișoara are specialiști redutabili în domeniu care ar fi putut contribui la proiectare. Cu toate acestea, se așteaptă completările la documentație pentru a putea demara procedura de licitație pentru proiectare și execuție.

În final, Mihai Ritivoiu a subliniat necesitatea unei posibile înăspriri a legislației în ceea ce privește colaborarea cu proiectanții, pentru a asigura o mai bună gestionare a proiectelor de infrastructură și pentru a evita întârzierile nejustificate.

Articolul precedentComuna Moravița rămâne pe mâini bune! Răzvan Brăzdău va candida pentru un nou mandat!
Articolul următorVino să afli de la expertul financiar Iancu Guda cum să îţi gestionezi eficient bugetul și să faci economii. Conferinţa „Deştepţi cu banii” are loc joi, la Iulius Town

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.