Acasă National Alfred Simonis a depus un proiect de lege pentru familiile care pierd...

Alfred Simonis a depus un proiect de lege pentru familiile care pierd pe cineva drag în afara țării

141
0

 

Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților și președinte PSD Timiș, a făcut o mișcare decisivă în Parlamentul României prin depunerea unui proiect de lege menit să ofere sprijin financiar familiilor românilor care își pierd viața în străinătate.

Propunerea legislativă vizează susținerea Guvernului României în repatrierea celor decedați în afara granițelor țării, în cazul în care familiile solicită acest sprijin. Costurile asociate repatrierii sunt adesea exorbitante și constituie o povară grea pentru familiile îndurerate.

Simonis subliniază că una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă aparținătorii celor decedați în străinătate este legată de costurile repatrierii, care sunt adesea prohibitiv de mari. Mulți se văd nevoiți să ceară ajutorul concetățenilor pentru a acoperi aceste cheltuieli.

Proiectul de lege depus de Simonis urmărește să rezolve această problemă, angajând Guvernul României să suporte financiar cheltuielile de repatriere de la bugetul Ministerului de Externe. Astfel, familiile nu vor mai fi nevoite să facă apel la generozitatea altora pentru a-și aduce acasă cei dragi.

Inițiativa legislativă urmează să intre în circuitul parlamentar și se speră că va beneficia de sprijinul colegilor din Camera Deputaților și Senat. Prin acest demers, Simonis demonstrează o atitudine proactivă în fața unei probleme sensibile și oferă o soluție concretă pentru familiile afectate de tragediile din diaspora românească.

Articolul precedentActivități Sportive Gratuite la Clubul Sportiv CSC Ghiroda și Giarmata Vii!
Articolul următorProgrese impresionante pe șantierul centurii Timișoara Sud: Pasajul peste calea ferată ia contur

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.