Acasă Evenimente O nouă etapă în sănătatea din Timiș: Inaugurarea primei maternități construite de...

O nouă etapă în sănătatea din Timiș: Inaugurarea primei maternități construite de la zero în ultimii 50 de ani

98
0

 

 

Astăzi, o veste extraordinară încântă Timișul și îi aduce un suflu nou în domeniul sănătății. Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a fost gazda ceremoniei de recepționare a clădirii primului spital construit de la zero în ultimii 50 de ani – Noua Maternitate.

Această realizare deosebită a devenit posibilă datorită unei investiții semnificative de 7,5 milioane euro din bugetul județului Timiș, susținută de o finanțare suplimentară de 10 milioane euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. Cu 4 etaje și o suprafață utilă de 5.434 de metri pătrați, Noua Maternitate va găzdui 126 de paturi și va oferi o gamă largă de servicii medicale.

Printre facilitățile oferite de această maternitate se numără o secție de terapie intensivă, bloc operator, săli de naștere și camere de gardă, precum și compartimente specializate pentru prematuri, nou-născuți eutrofici, fertilizare in vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și de spitalizare de zi. De asemenea, spațiile pentru însoțitori și vizitatori sunt prevăzute pe fiecare etaj.

Un aspect remarcabil al Nouă Maternități este faptul că va deveni singurul spital de stat din regiune care va oferi proceduri de fertilizare in vitro, aducând beneficii nu doar locuitorilor din Timișoara, ci și celor din întreaga zonă de vest a țării.

Cu toate acestea, procesul de obținere a autorizației de funcționare este încă în desfășurare, iar CJ Timiș se află în responsabilitatea intabulării clădirii și predării acesteia către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara. Această nouă maternitate reprezintă un pas important în îmbunătățirea sistemului de sănătate din Timiș și un angajament ferm către îngrijirea și sănătatea viitoarelor generații.

Articolul precedentTimișoara și Novi Sad: O Colaborare Culturală înfloritoare pe Scena Europeană
Articolul următorPILOTII DIN CAMPIONATUL DE AUTOMOBILISM SI KARTING TIMIS AU FACUT FURORI LA HUNEDOARA !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.