Acasă Evenimente Premii și Inspirație pentru Elevii Câștigători în Lupta împotriva Violenței Școlare

Premii și Inspirație pentru Elevii Câștigători în Lupta împotriva Violenței Școlare

176
0

 

 

În contextul încheierii concursului organizat în cadrul campaniei „TU ȘTII CE CONSECINȚE POT AVEA FAPTELE TALE? FII INFORMAT, ALEGE INSPIRAT!” în județul Timiș, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Timiș au avut o întâlnire deosebită cu elevii câștigători din cadrul Liceului Teoretic Gătaia.

Elevilor din clasa a VIII-a A, care s-au evidențiat ca și câștigători în cadrul concursului, polițiștii le-au acordat diplome și cadouri, gesturi simbolice de recunoștință pentru eforturile și angajamentul lor în lupta împotriva violenței școlare.

Scopul profund al acestei campanii constă în conștientizarea consecințelor asociate violenței în mediul școlar, iar elevii de gimnaziu reprezintă principalul public țintă al demersului.

Lansată inițial pe 30 ianuarie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală, campania este o inițiativă comună la nivel național, desfășurată sub egida Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Educației, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române. Aceasta se desfășoară pe parcursul semestrului al doilea al anului școlar, între ianuarie și iunie 2024, conform Calendarului anului școlar pe module pentru anul 2023 – 2024.

Obiectivele campaniei vizează nu doar informarea elevilor cu privire la noțiuni de drept, ci și educarea părinților în identificarea comportamentelor de risc și a situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși copiii lor. Prin aceste demersuri, se urmărește semnificativa diminuare a fenomenului de victimizare a minorilor și crearea unui mediu școlar sigur și propice dezvoltării armonioase a fiecărui elev.

Articolul precedentPrimarul Flavius Alin Roșu Anunță Începerea Asfaltării Drumului Șag – Sânmihaiu Român
Articolul următorPrimarul Ihasz Ioan din Comuna Dumbrava Face investiții fără să privească. Parcul amenajat cu zeci de mii de euro este un adevărat pericol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.